Hoeilanders nemen deel aan skiwedstrijd in Valtournenche

maandag 13 apr 2015

Elk jaar organiseert de Hoeilaartse zustergemeente Valtournenche een skiwedstrijd voor niet professionele teams. Dit jaar werd dit event al voor de 6de keer georganiseerd, teams van minimum 3 skiërs moeten zo snel mogelijk ene piste van om en bij de 13km afdalen. Het deelnemersveld bestaat vooral uit lokale teams van skileraars, leden van de skiclubs uit heel de regio en, zoals dat ook de voorbije jaren het geval, een ploeg Hoeilanders.

Bruno Degryse (snowboard), Lisa Baele (snowboard) en Pieter Muyldermans (ski) behaalden een mooie tweede plaats in de categorie niet-Italiaanse ploegen. Sponsor Sandra Devillé van San Events was terecht fier op haar team: “vorig jaar kon mijn ploeg met een andere bezetting nog de eerste plaats veroveren. Dit jaar hadden we pech dat we als laatste moesten starten, waardoor de condities niet meer ideaal waren. Maar ik ben toch trots dat we er nu al enkele jaren in slagen een ploeg Hoeilanders aan de start te brengen.” De gewonnen trofee kan binnenkort in café “Het Nieuw Betenland” bewonderd worden.

Met deze wedstrijd wordt het nakende einde gevierd van het skiseizoen in Valtournenche. Maar dit is niet het enige belangrijke event dit jaar voor onze zustergemeente. Ze herdenken er dit jaar ook de verovering van de top van de Cervino (de Italiaanse naam voor de Matterhorn). Deze vond 150 jaar geleden plaats, net toen Felix Sohie in Hoeilaart de druiventeelt begon. Om dit te herdenken is er onder andere op 29 mei een aankomst van een girorit in Cervinia, het hoogst gelegen deel van Valtournenche.