Hoeilanders vierden oudejaar in stijl (fotoalbum)

dinsdag 01 jan 2019

De tijd van de grote evenementen op oudejaarsavond, ligt al jaren achter ons. Velen kiezen voor gezellig thuis met de vrienden en familie. Hier en daar wordt de traditie om wat meer volk samen te brengen, toch nog in stand gehouden. Wij trokken er op oudejaarsavond op uit om hen een bezoekje te brengen. Onze nachtelijke wandeling startte bij Hof Ten Doore, om dan via de refter van de Sint-Clemensschool te belanden in de cafetaria van  het GC Felix Sohie. De grootste party was in de Guillaume Dekleermaekerstraat, bij Frederic Robyn waar zo'n 60 feestvierders genoten van een gezellige locatie en lekker eten.  En overal zat er de ambiance goed in!

Dat er met oudejaar vuurwerk afgeschoten wordt, dat is nu eenmaal zo, maar dat er zes uur aan een stuk, in het centrum begon het zelfs al in de namiddag, een dergelijk lawaai moet gemaakt worden, dat is toch wel te veel van het goede. Dat sommigen het leuk vinden om tot voorbij 3 uur in de morgen nog pijlen af te schieten, dat is kinderachtig en geeft uiting van een totaal onverantwoordelijk gedrag. Je huisdier een half uur kalm houden dat lukt nog wel maar dergelijke mensen beseffen niet wat ze honden, katten en paarden aandoen. Het teveel aan alcohol zal de dommere wel nog dommer maken maar toch ...

Het is leuk dat men in Hoeilaart een vergunning moet aanvragen maar niemand blijkt er zich aan te storen en voor de politie is het onbegonnen werk om in te grijpen. Een grote sensibilseringsactie dat alles de lucht in moet tussen 23u45 en 0u15 zou al een goed begin zijn. Het vuurwerk verbieden, kan alleen maar het omgekeerde teweegbrengen maar een gentelmansafspraak onder Hoeilanders moet toch kunnen ?!?

Onze redactie wenst u alvast een gelukkig 2019

Foto's: Jan Van Assche