Huize Dumberg en Mariette Dermiens winnen kaastaartenwedstrijd (fotoalbum)

zondag 09 sep 2018

Zondag kon je kaastaart gaan snoepen op de kaastaartenwedstrijd. Dat betekent dat het Druivenfestival in zicht is. Elf juryleden trotseerden maar liefst zestien kaastaarten. Het GC Felix Sohie was even een kaastaartenparadijs. Na vakkundig gesmak kwam de jury uiteindelijk tot een onbetwistbaar verdikt, weliswaar met een volle maag en licht aangetaste smaakpapillen. De juryleden beoordeelden elke taart met maximum 10 punten op uitzicht en 20 punten op smaak.

Tien keukenprins(ess)en zochten naar hét recept om dé authentieke kaastaart van 2018 te bakken. Daarvan won de heerlijke kaastaart van Mariette Dermiens (72 %) nipt van 3 andere kaastaarten. Zij ontving een aankoopbon ter waarde van 125 euro te spenderen bij Hoeilaartse handelaars. Op de tweede plaats eindigde Pieter Muyldermans (71,5 %).  Veronique Muyldermans en Nadine Desmaels sleepte een gedeelde bronzen medaille in de wacht (70 %).

Van de zes kaastaarten die deelnamen in de categorie “creatieve kaastaart”, won de kaastaart van Huize Dumberg (82 %). Zij kregen ook een aankoopbon van 125 euro. Tweede en derde werden Pieter Muyldermans (79 %) en Christa Debeck (73 %).

Tijdens het Druivenfestival kan iedereen op zaterdag en zondag terecht in de Kasteelhoeve voor nog meer kaastaartenplezier verzorgd door Chiro, hoeilander.be en Davidsfonds.