Jackobond ontroert met schitterend Marva-hulde (fotoalbum en videoclips)

maandag 27 nov 2017

Maandagmiddag liep de schouwburg van het GC Felix Sohie (alweer) vol voor een schitterend concert. 'Cultuur om 14 uur' bracht Jackobond naar Hoeilaart met "Een eiland in groen en blauw", een bijna twee uur durende hulde aan  Marva, zonder twijfel de meest succesvolle Vlaamse zangeres die tussen 1963 en 1980 meer dan 40 hits scoorde. In Hoeilaart trad ze vanaf 1963 niet minder dan twintig maal op, tijdens de bals van voetbalclub Eendracht. Voor haar liedjes werkte zij samen met o.a. Jean Klüger, Nelly Beyl, Will Ferdy, Rocco Granata ..., en stond muzikaal op dezelfde hoogte als Will Tura. In 1980 stopte zij op het hoogtepunt van haar carrière.

Het strekt Riet Muylaert, de zangeres van Jackobond, tot eer dat zij dit prachtige en waardevolle repertoire respectvol en breekbaar brengt waardoor je niet ontsnapt aan de vele herinneringen die de liedjes van Marva spontaan oproepen. Het is een prestatie om u tegen te zeggen. Vlaanderen mag zich gelukkig achten dat hierdoor niet alleen Marva's prachtige liedjes terug uit de kast gehaald worden maar dat ook een nieuw publiek ermee kan kennismaken want dit is te goed materiaal om vergeten te worden.

Voor de toeschouwers was het alvast een onvergetelijke en hartelijke namiddag. Eindelijk een "cultuur om 14 uur" de naam waardig. De ontroering was op de vele tevreden gezichten te lezen. Wat een lieve en talentvolle dame, die Riet Muylaert. Ook een pluim voor het orkest 'Jackobond' dat maatwerk leverde van de bovenste plank.

Een boeketje bloemen voor de zangeres had zeker niet misplaatst geweest, maar ontbrak. Het zit hem in de details!

Wij kijken alvast uit naar de volgende "cultuur om 14 uur".

Foto's: JanVA