Jo en Julie, de nieuwe gemeenteraadsleden van CD&V (persbericht)

woensdag 09 jan 2019

Op maandag 7 januari 2019 vond de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad plaats. Jo Portois en Julie Bollue zijn de twee nieuw verkozen gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart. Samen met Alain Borreman, Wim Laureys en Patrick Demaerschalk, die er de vorige legislatuur ook reeds zetelden, vormen zij de nieuwe CD&V fractie in de gemeente- en OCMW raad.

“Het was voor mij niet de eerste keer”, vertelt Julie Bollue. “Ik zetelde al eerder in de gemeenteraad, maar dat is al eventjes geleden. Een nieuwe start in de gemeenteraad betekent nieuwe kansen om achter mijn ideeën te staan. Ik wil alvast proberen om voldoende input te kunnen geven om deze te laten realiseren. Verkeersveiligheid blijft mijn stokpaardje want ook kinderen moeten zich veilig kunnen verplaatsen in Hoeilaart.” 

Jo Portois mocht wel voor de eerste keer zijn eed afleggen in de gemeenteraad. “Ik hoop vooral dat we goed gaan kunnen samenwerken en dat er rekening gehouden wordt met suggesties die onze partij zal doen. Toegankelijkheid, veiligheid en welzijn zijn voor mij belangrijke thema’s. Ik vind het dan ook heel tof dat er plannen zijn om het gemeentehuis toegankelijk te maken, dan kan ik ook naar activiteiten in het gemeentehuis gaan. Ik kijk er zeker naar uit.”

Jan Van Assche, die met niet minder dan 395 voorkeurstemmen vanop de voorlaatste plaats op de lijst rechtstreeks verkozen werd, heeft zelf beslist om zijn nieuw mandaat niet op te nemen.

Hiermee wil ik in de eerste plaats alle kansen geven aan de verjonging binnen onze partij”, vertelt Jan Van Assche. “Dat ik hierbij dan ook nog eens wordt opgevolgd door een vrouw, is een extra pluspunt.

Tijdens dezelfde installatievergadering werd Patrick Demaerschalk verkozen als CD&V afgevaardigde in de politieraad van de Politiezone Druivenstreek. Patrick zal hierbij het politionele beleid mee op de voet van nabij opvolgen en bijsturen waar nodig.

Voormalig OCMW raadslid Youri Vandervaeren werd door de CD&V fractie aangeduid als lid van het bijzonder sociaal comité van het OCMW van Hoeilaart. Dit bijzonder sociale comité is onder meer bevoegd voor de individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en integratie.

CD&V zit dan wel opnieuw in de oppositie, maar wil vooral op een constructieve manier blijven vooruit kijken. “Onze gemeente staat voor heel wat nieuwe uitdagingen en we zijn dan ook benieuwd naar de toekomstplannen van het bestuur. Het is belangrijk dat Hoeilaart een mooie gemeente is en blijft en daar willen we zeker onze schouders onder zetten.” aldus de nieuwe CD&V verkozenen.

(Ingezonden persberichten vallen onder de verantwoordelijkheid van de schrijver)