Joy Sergeys sinds woensdag de nieuwe schepen van Sport!

woensdag 28 okt 2020

Uitzonderlijk ging de gemeenteraad woensdagavond door in het SJC Koldam (de vernieuwde sporthal). Op de agenda stond de vervanging van schepen Eva Debleeker die onlangs tot federaal Staatssecretaris van Begroting en Consumentenbelangen benoemd werd. Wegens onverenigbaarheid met het ambt, kan zij niet langer schepen blijven. Eva kwam 16,5 jaar geleden in Hoeilaart wonen en stapte in 2006 in de lokale politiek (OpenVLD). Vanaf 2013 zetelde zij als schepen. Zij bedankte o.a. de collega's gemeenteraadsleden en de gemeentelijke diensten en wenste Joy veel succes.

Joy Segeys is 30 jaar jong en professioneel werkzaam als HR-manager bij een internationaal bedrijf. Zij wordt alvast de jongste schepen ooit in onze gemeente en is een Hoeilaartse in hart en nieren. Zij krijgt als bevoegdheden onder meer Sport, Onderwijs, Kinderopvang, Vlaams Karakter, Milieu, en Klimaat & Afval en Zorgsite. Een bevoegdheid verhuist naar burgemeester Tim Vandenput:  Den Dumberg.

Met een vlotte, zelfzekere eedaflegging heeft Joy woensdagavond een belangrijke stap gezet in haar razendsnel groeiende politieke carrière. Wij hopen van harte dat de politiek haar niet te snel zal ontgoochelen.

Proficiat!

Eva Debleeker blijft gemeenteraadslid.

Gemeenteraad in Coronatijd!