Kerstmis in een serre! Gezellig Bakenbos ...

maandag 11 dec 2017

Verleden zaterdag was het vroeg opstaan voor de mensen van het wijkcomité Bakenbos. Aan de mensen die een kerstboom gereserveerd hadden bij het comité werden deze 2 meter hoge bomen geleverd vanaf 9.30 uur.  Met ongeveer 25 kinderen en volwassenen werd het avondgebeuren ingezet met een fakkelwandeling van ongeveer 5 km. Deze ging langs, hoe kan het ook anders, de drie gemeenten. Via de Schimpsstraat -  Hoeilaart – naar de Hoeilaartse weg naar La Hulpe. Om te eindigen langs de Jozef Kumpstraat tot aan nr 33 bij Eric Van Camp. Daar begon het eigenlijke kerstfeest met meer dan 40 buren. Het startte met een jenevertje, drie soorten soep, hachis Parmentier en de traditionele “buche”, pudding, enz. Al wat er die avond klaarstond op het buffet werd door de medewerksters zelfs bereid.

De avond werd afgesloten met een ludieke tombola. De tussenkomst voor de onkosten, drank en eten inbegrepen “à volonté” was heel democratisch gehouden zodat alle wijkbewoners er konden bijzijn.

Dezelfde groep zal de kerstbomen opnieuw ophalen op zaterdag 13 januari vanaf 9 uur. ’S Avonds worden die dan feestelijk verbrand bij Mimi en Herman Loits,  Jozef Kumpsstraat  15 (achter de serres) om 19 uur. Natuurlijk met een natje en een hapje!

(met dank aan Freddy VDW voor de foto's en info)