Kiwanis Hoeylaert Zoniënwoud maakt Kinderdorp €3000 gelukkiger

dinsdag 30 dec 2014

Dat we in België geen event kunnen plannen –al zeker niet in December- zonder angstvallig de weerberichten in het oog te houden weet iedereen, maar toch... Desondanks waren de gemotiveerde dames van Kiwanis Hoeylaert Zoniënwoud toch paraat op de kerstmarkt, zelfs al moesten er zandzakjes aan te pas komen om hun tentjes staande te houden.

Op zaterdagavond gingen hun lichtjes pas echt branden! Het was droog en niet te koud, maar vooral heel gezellig en sfeervol bij hun stand.  De bezoekers konden er een frisse Cava of een wijntje drinken, of zich wat opwarmen met een lekkere homemade soep en tartiflette.

Rond 20u was dan het moment aangebroken: de uitreiking van een cheque van 3,000 euro ten behoeve van het Kinderdorp Hoeilaart zorgde voor glunderende gezichten alom. Want de dames zetten zich voornamelijk in om hulp te bieden aan kinderen en moeders die het moeilijk hebben. Vandaar dat ze via Music for Life een bedrag van 250 euro aan NASCI vzw  zullen storten. ‘Armoede neemt de laatste jaren zienderogen toe. NASCI reikt hulpbehoevende zwangere vrouwen, moeders en hun kinderen die het bijzonder moeilijk hebben, zich essentiële dingen voor het levensonderhoud niet kunnen aanschaffen, een helpende hand.’

 ‘Met deze cheques hebben ze over een periode van anderhalf jaar reeds 8,550 euro aan goede doelen geschonken’. Een dikke proficiat.

 

Website Kinderdorp: http://www.sporen.be/kinderdorp/

Website NASCI:  http://www.nascivzw.be/nasci-wieisnasci.htm