Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Komt er nu een ijspiste of niet? Wordt ook het Druivenfestival en Nerorock afgeschaft?

woensdag 29 okt 2014

Na de gemeenteraad van vorige donderdag waar PROHoeilaart tegen zijn coalitiepartner OpenVLD inging en tegen de ijspiste stemde, is het niet echt duidelijk wat er nu te gebeuren staat. In 'Het Laatste Nieuws' (zie bijlage) stelt voorzitster Sylvie Gahy dat OpenVLD gezwicht is voor haar argumenten maar in datzelfde artikel verklaart burgemeester iets totaal anders. Hij heeft opdracht gegeven om naar eventuele alternatieven te zoeken en wil elk voorstel een kans geven. Vindt men echter geen volwaardig alternatief (wie gaat bepalen wat volwaardig is) op 10 november, dan komt de schaatspiste er sowieso. Beide meerderheidspartijen zitten blijkbaar nog niet op dezelfde golflengte.

Sylvie Gahy stelt trouwens in datzelfde artikel ook o.a. het Druivenfestival en Nerorock in vraag. Blijkbaar zijn dat ook ecologische slokkoppen. IWe lezen ook nog een andere boeiende quote "Wie wil schaatsen verwijs ik met plezier naar de Kerstmarkt in Brussel". Blijkbaar is de energie die ze daar gebruiken  van een andere magische soort die geen invloed heeft op de ecologische voetafdruk (n.v.d.r.).

In Het Nieuwsblad blijkt dan weer te staan dat de beslissing gnomen is en dat er geen ijspiste komt.  Duidelijk is de communicatie allerminst maar om de burgemeester te quoten, telkens het wat moeilijk wordt om iets uit te leggen: "je moet niet alles geloven wat in de kranten staat!". 

Hopelijk meer nieuws op 10 november.

BijlageGrootte
PDF icon HLN Ijspiste Hoeilaart.pdf264.61 KB