Kris Bosmans Belgisch kampioen paracycling

woensdag 15 jun 2016

Vorige maandag stond het Belgisch kampioenschap paracycling op het programma in Overpelt. Het parcours was 3,9km met 2 autostradebruggen in het parcours. Het was 1h + 1 ronde. Het was een gezamenlijke start, dus de 5 mannelijke klassen vd tweewielers (MC1-5), de personen met een verstandelijke beperking (MVE/WVE) en de tandems (B). In België hebben we enkel damestandems (WB). 

De start was gegeven en bij de eerste autostradebrug trok streekgenoot, Kris Bosmans stevig aan de boom en het scheurde in stukken van één. Kris demarreerde bij elke brug en er vormde zich een kopgroep van 4 mannen, nl 1x C5, 1x C4, 1xVE, 1xWB en Kris, MC3. In de voorlaatste rond trok hij voor de voorlaatste keer door en ontsnapte met Lars de Jong (MVE), we namen 10sec. In de laatste kilometer ging Lars met Kris surplacen en de achtervolgers kwamen zo terug in de laatste 400m maar Kris Bosmans had een snelle spurt en won vlot de wedstrij, de. 7de overwinning van dit jaar. 

Wie denkt dat Kris Bosmans een nieuwe Belgische trui kreeg, die heeft het fout  want de KBWB heeft sinds dit jaar de leiding van de wedstrijd. En in hun reglement staat als je met <5 deelnemers bent dat het dan geen officieel BK is. België telt maar 4 MC3 renners en vanaf dit jaar is er geen trui meer en geen erkenning. Daarenboven mag zijn concullega, Diederick Schelfhout, zijn trui behouden dit en volgend jaar en de jaren daarop aangezien ze maar met 4 renners zijn.

Kris Bosmans won overall van alle klassen maar krijg geen trui.

Trouwens bij de internationale UCI geldt deze absurde regel niet dus wie heeft er dan gelijk... ;) Klacht van de renners is ingedien, meer nieuws volgt nog. Kris Bosmans is wel geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio.

Kris Bosmans wordt getraind door Hoeilander, Roel Bockstal.