Kris Van Damme start met nanobrouwerij Groenendaal (videobeelden)

woensdag 08 dec 2021
play video

Onze brouwer van o.a. het ‘Felix’ bier opende vorige zaterdag een testlabo bij ‘The Drinks’ te Huldenberg. Hoeilander, Kris Van Damme, heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een gerespecteerd brouwer die steeds op zoek is naar nieuwe smaken, uiteraard met de droom om in de toekomst een eigen brouwerij te starten. Met deze nanobrouwerij heeft hij in ieder geval alle tools in handen om te experimenteren met kleine hoeveelheden brouwsel (ongeveer 25 liter) tot hij het perfecte recept gevonden heeft. Met ‘Felix’, een creatie die twee jaar geleden, in de periode van  ‘Felix, de musical’ op de markt kwam heeft hij alvast bewezen heel wat in zijn mars te hebben.  Wie de ‘Felix’ nog niet geproefd heeft, moet dat zeker doen. Het is het ideale aperitiefbier en een mooi alternatief voor schuimwijnen etc.

Kris heeft grote plannen en het doen herleven van het ‘Groenendaal’ bier dat tot 1962 in Hoeilaart gebrouwen werd (waar later de Sercowijnen het licht zagen en nu de muziekacademie is). Op dit ogenblik werkt hij aan een abdijbier dat onder de naam ‘Jean’ het licht zal zien (naar de beroemde mysticus en inwoner van de priorij van Groenendaal: Jan van Ruusbroec.). Wij proefden zaterdag alvast het winterbier dat hij in zijn nanobrouwerij creëerde.

De twee bieren waar het allemaal mee begon, de Vita en Nova, onder de noemen ‘Viridis Valis’ veranderen trouwens van naam en verpakking en gaan in de toekomst door het leven als ‘Lodge’, verwijzend naar de Koninklijke Tribune van de voormalige hippodroom van Groenendaal.

Het wordt dus uitkijken naar een toekomst vol lekkere Hoeilaartse bieren. Wij wensen Kris alvast veel succes. We gaan er nu al ‘ne Felix‘ op drinken. Santé!!!