Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Lindenhof zou wel bekommernis moeten zijn van burgemeester Vandenput (persbericht CD&V)

vrijdag 23 jan 2015

We hebben met verbazing de reactie gelezen van burgemeester Vandenput op de bouwvalligheid van het Lindenhof. Het Lindenhof, jarenlang het kloppend hart van het verenigingsleven, verdient beter dan de kille, zakelijke toon van de burgemeester. Hij zegt ook dat men in de plaats van het Lindenhof nu het Felix Sohiecentrum heeft. Dit is echter helemaal niet waar. Zo kan men in het Felix Sohiecentrum bijvoorbeeld geen eetfestijnen geven. De meeste verenigingen en particulieren die vroeger in het Lindenhof organiseerden, moeten nu naar andere zalen uitwijken, dikwijls zelfs buiten Hoeilaart.

De burgemeester neemt ook een loopje met de waarheid als hij zegt dat het niet de taak is van de gemeente om gebouwen die niet hun eigendom zijn, te restaureren. Dit is immers precies wat de Gemeente Hoeilaart plant met het Station van Groenendaal. Het is en blijft eigendom van de NMBS en toch gaat Hoeilaart verschillende miljoenen investeren om het te restaureren. Voor wie? Voor een advocatenbureau of andere firma die daar een kantoor gaat kunnen huren? Daarbij komt nog dat alle studies tot nu toe uitwijzen dat de exploitatie van het station nooit rendabel kan zijn. En nog beter, de gemeente Hoeilaart gaat achteraf nog huur moeten betalen voor het Station.

Zou dat geld dan niet beter in het Lindenhof geïnvesteerd worden?