'Mag het iets meer zijn ?' Pastoor Nuyts roept op tot barmartigheid tegenover vluchtelingen en kansarmen (videofragment kerstviering)

zaterdag 26 dec 2015
play video

In zijn kerstpreek tijdens de eucharistieviering op kerstdag deed E.H. Roger Nuyts een warme oproep om van kerstmis iets meer te maken dan een familiefeest, pakjes kopen, verlichte huizen en straten ... Uiteraard is het familiale gebeuren uitzonderlijk belangrijk, maar kerstmis mag ook iets meer zijn. Vooral het lot van de vele vluchtelingen mag ons niet onberoerd laten. Wij moeten mensen in nood een kans geven, een nieuwe thuis. WIj moeten onze deuren voor hen openen en hen met een warm hart opnemen in onze gemeenschap.

Pastoor Nuyts bedankte de Hoeilaartse gemeenschap voor de inspanningen die velen vandaag reeds leveren, ook aan projecten zoals Music for Live ... "Het zijn vreugdevolle dingen die er toe bijdragen dat er meer licht is voor mensen die in de duisternis zitten". (lees de volledige preek in de PDF onderaan.

Bij deze kerstboodschap plaatsen wij een videofragment van het Ruusbroeckoor, het slotlied van de viering: El Himno de la Paz. Wij voegden er ook enkele leuke beelden bij van de kerststal in de Sint-Clemenskerk.

 

BijlageGrootte
PDF icon KERSTPREEK 2015.pdf95.47 KB