Micheline Van Hees nieuwe ereburger van Hoeilaart

dinsdag 20 feb 2024

Vorige zaterdag, 17 februari, werd Micheline Van Hees officieel gehuldigd als nieuwe ereburger van Hoeilaart. Een eretitel die je niet zomaar krijgt! Marc Sleen, Albert Michiels, Steven Laureys en Serge Muyldermans gingen haar al voor. Micheline heeft heel wat verdiensten op sportief vlak en is wereldwijd vertegenwoordigster in verschillende raden. Ze heeft faam verworven door het behalen van verschillende gouden, zilveren en bronzen medailles op nationale en internationale wedstrijden. 

Micheline werd voorgedragen door OKRA en op 17 februari ontving Micheline in de aanwezigheid van haar familie, vrienden en de Hoeilaartse notabelen, de titel van ereburger. 

Micheline Van Hees

Micheline Van Hees is al meer dan 10 jaar lid van Special Olympics België. Hoewel ze vroeger zwom, doet ze nu aan bocce (een balsport gerelateerd aan bowls en petanque). In haar sportclub is ze een gerespecteerde assistent-coach in zwemmen en atletiek.

Micheline is een actief lid van de Raad van Bestuur van Special Olympics België. Op internationaal niveau neemt ze deel aan de European Eurasia Leadership Council, de European Athlete Input Council en aan de Global Athlete Input Council (GAIC). Ze houdt ervan om met andere atleten te praten zodat ze hen op een hoger niveau kan vertegenwoordigen. Dat is ook haar doel voor de GAIC: de Europese atleten zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

In 2014 werd Micheline gekozen als een van de 14 atletenambassadeurs van de Special Olympics European Summer Games die in 2014 werden georganiseerd in Antwerpen. Ook nu nog is ze een sterke ambassadrice voor de Belgische organisatie. Ze had ook al de eer om in 2022 de vlam van de Special Olympics te dragen. Ze behaalde in Athene zilver en brons in bocce, in Berlijn opnieuw zilver en brons en in Antwerpen goud, zilver en brons in bocce. Daarenboven behaalde ze op de National Olympics (tot nu toe) goud in 2021, 2022 en 2023.