Mooi succes voor eerste Royal Hippo Village (fotoalbum)

maandag 29 aug 2016

Een schitterende locatie, een aangenaam en vooral niet te heet zomerweer en een gevarieerd programma overtuigden heel wat volk om vorige zondag met volle teugen te komen genieten van de eerste editie van 'Royal Hippo Village'. Zoals beloofd in de promotie draaide alles rond het paard, van demonstraties met trekpaarden tot een 'echte' paardenmolen, een ritje met de koets, dressuurdemonstratie ... De activiteiten gingen door op twee locaties aan weerszijden van de Brusselsesteenweg. Op de piste van de manège Musette (grondgebied Hoeilaart) was er vooral actie met ondermeer de pony games en het bijzonder spectaculaire Horse Ball, een soort van basketbal met paarden. Echt leuk om naar te kijken.

Voor de rustige momenten bood de weide aan de overkant (grondgebied Overije) alles wat een mens op zo'n moment kan doen genieten: eten, drinken, diverse standjes, kinderanimatie ..

De gemeente Hoeilaart had voor dit evenement een budget van €12000 vrijgemaakt met als uitgangspunt 'de paardensport dichter bij de Hoeilander te brengen', wat zonder twijfel gelukt is. Als alle Hoeilaartse paardensportinitiatieven samenwerken is hier een geweldig potentieel aanwezig om de Royal Hippo Village te laten uitgroeien tot een bijzonder groot evenement. Het startschot is alvast gegeven.

Een kleine kanttekening nog: aangezien de gemeente hiermee toch een redelijk grote som investeert in de paardensport, wordt het misschien wel hoog tijd om de manègehouders te overtuigen van het feit dat Nederlandstalige kinderen een even groot economisch potentieel vertegenwoordigen en even graag zouden willen toetreden tot deze bijzonder boeiende wereld. Haast alle manèges in onze gemeente zijn eentalig Frans en communiceren naar de buitenwereld (website, Facebook ...) in de taal van Molière. Dat is niet meer van deze tijd en contraproductief. Als de paardensport dichter bij de Hoeilander wil komen, dan is tweetaligheid zeker geen onredelijke vraag. De eerste stap is alvast gezet, de contacten gelegd. Met de positieve energie die dit succesvol initiatief heeft opgewekt, kan het niet anders dan dat dit taalprobleem eindelijk wordt opgelost.

In ieder geval proficiat. Hoeilaart is een mooi evenement rijker!

Foto's: JanVA