Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

N-VA hekelt respectloze burgemeester (perstekst N-VA)

maandag 31 aug 2015

Eind juli, komkommertijd moet Michel Van Mullem hebben gedacht toen hij burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) interviewde voor Het Nieuwsblad en De Serrist. In een uitgebreid artikel kreeg onze burgervader de mogelijkheid om zijn standpunten over enkele hete hangijzers te uiten. Wij halen de belangrijkste er uit.

Te beginnen met het ongenoegen van het weekblad De Serrist omdat het gemeentebestuur besloot om het drukwerk van het Druivenfestival niet meer in eigen dorp te laten drukken maar wel bij een drukkerij in Kampenhout. Laat dit toevallig het dorp zijn vanwaar de vrouw van de burgemeester afkomstig is. Onze burgemeester stelt in het artikel dat het ‘maar’ om een opdrachtje ging van 4000€, dat De Serrist duurder was, dat het hem niet opgevallen was dat de nieuwe drukkerij in Kampenhout was gevestigd en dat hij het zielig vindt dat er geponeerd wordt dat dit erg zou zijn voor de lokale economie. Wel burgemeester, als een lokale overheid een erg trouwe partner in de kou laat staan voor het grootste dorpsevenement van het jaar, dan is dit wel degelijk erg voor de lokale economie. Het minimaliseren van de opdracht is ook niet echt tactvol en het is erg ongeloofwaardig dat u niet zou gemerkt hebben dat de drukkerij in Kampenhout is gevestigd.

In dezelfde reactie wordt er gezegd dat de gemeente heel wat inspanningen levert voor de lokale economie, zo wordt er verwezen naar een horeca-en toerismebeleidsplan. Da’s even schrikken! Wijzelf hebben de voorbije maanden en jaren verschillende keren op de gemeenteraad om deze plannen gevraagd. Het toerismebeleidsplan telt intussen hoop en al enkele regels, het horecabeleidsplan kan dit Open VLD/Pro Hoeilaart bestuur blijkbaar zelf niet opmaken want het werd uitbesteed aan een studiebureau voor een bedrag van, houd u vast, 20000€!

Daarna neemt de burgemeester de gelegenheid te baat om de oppositie met de grond gelijk te maken. We citeren: ‘We staan open voor elk argument, elk voorstel om Hoeilaart beter te maken… Hier in Hoeilaart zie ik dat weinig of niet. De oppositie heeft 14 oktober 2012 nog niet verteerd en ze gaan dit nooit verteren. Factuele zaken worden uit de context gehaald om er daarna een verkeerd beeld mee op te hangen. Hun dossierkennis is ondermaats.’ Wablieft? Dat is durven! De oppositie bereidt elke gemeenteraad goed voor. Elke raad worden er heel wat inhoudelijke vragen gesteld en regelmatig moet er naar aanleiding van onze vragen worden bijgestuurd. Wijzelf van N-VA en ook de collega oppositieraadsleden van CD&V nemen onze taak ter harte en blijven, misschien tegen beter weten in, systematisch extra punten op de agenda plaatsen, extra vragen stellen. Dat dit soms niet leuk is voor de meerderheid kunnen we ons goed voorstellen, vaak weet de bevoegde schepen geen raad met onze vragen!

Ga er de notulen van de gemeenteraden gerust op na, in heel wat dossiers (oa. RUP Kern, heraanleg Gemeenteplein, opvolging GEN-werken, mobiliteitsplan, toerismebeleidsplan, lokale economie…) houden we de vinger aan de pols. Vaak wordt er een hand uitgestoken, nog nooit werd ze aanvaard. Zitten we er soms eens naast? Dat zal wel. Overdrijven we soms een beetje? Misschien wel, niemand is perfect. Maar stellen dat de Open VLD/Pro Hoeilaart meerderheid het steeds en altijd bij het rechte eind heeft en dat de CD&V/N-VA oppositie per definitie altijd fout zit en er niets van kent, is er schandalig ver over. Het is zelfs gelogen! Deze manier van met elkaar omgaan is niet netjes en stoot tegen de borst, een burgemeester onwaardig. De arrogantie van de macht?

Maar dat we erg teleurgesteld waren in de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is helemaal juist. Na elke gemeenteraad weten we steeds opnieuw waarom.

Michel Joly

Gemeenteraadslid N-VA