Nieuw fietsenmerk "Titici" voorgesteld op Italiaanse avond" Filip Sport! (enkele foto's)

zondag 19 nov 2017

De meer dan 100 aanwezigen op de Italiaanse avond van zaterdag ll. bij Filip Sport, zullen het bevestigen: de reputatie werd in ere gehouden en dus werd het een fijne en gezellige afsluiter van het 'Filip Sport' wegseizoen. Een extra sportief accent was er ook met de testrit doorheen het Zoniënwoud in de namiddag, en 's avonds het interview met Fons De Wolf, de presentatie van de Titici fietsen door Matteo, en Roberto en Jef Sterckx die zijn 'peloton' (kunstwerken) kwam voorstellen. Alain van 'Testa Rossi' was verantwoordelijk voor de pasta en de wijn en Patrick van Limarc Service verwende de espresso- en cappuccinoliefhebbers. Voor wie de fiets in het hart draagt, was dit een unieke avond. Iedereen blij en tevree.

Titici

Het Italiaanse 'vijfsterren' fietsmerk staat voor inovatieve topfietsen, volledig op maat gemaakt, die snelheid, stabiliteit en comfort op een unieke manier combineren in een schitterend en vooruitstrevend design. Pure kwaliteit met liefde voor vakmanschap, 'handmade in Italy'

Titici mag dan uiterst inovatief zijn, nieuw is de fabrikant allerminst. Begonnen in de jaren ’80 met MTB frames onder de naam Tecno Telai Ciclo.  In de jaren negentig wordt de naam afgekort naar TITICI. Vanaf 2003 wordt gestart met carbon, met name voor het mountainbiken. Nu komt Titici met het “Flexy” concept op de markt.  Als je kijkt naar de bovenbuis begrijp je meteen waar de naam vandaan komt. Die is van de zijkant gezien akelig dun! Titici gebruikt daarvoor het gepatenteerde P.A.T., of Plate Absorber Technology. Dit zorgt ervoor dat het frame verticaal meer flex heeft, terwijl het nog steeds een heel hoge laterale- en torsiestijfheid zou moeten hebben.  Dit biedt een hoog comfort, zonder in te hoeven boeten aan ‘sportiviteit’.

Alles wordt met de hand gemaakt en je kan een frame ook volledig custom op maat laten maken.