Opnieuw 'BINGO' voor toneelgroep Klem (fotoalbum)

zondag 20 dec 2015

Afgelopen week-end bracht toneelgroep Klem haar eindejaarsproductie “Burenbingo” van Ruud De Ridder. Dit hilarische toneelstuk is eigenlijk een vervolg op “Bingo” dat een jaar geleden door Klem werd gespeeld en voor veel goeie reacties zorgde. Vermits het niet nodig was om deel 1 gezien te hebben beslisten de spelers dan ook dat ze met veel plezier nog eens in de huid van Cois en Hilda en Pierre en Claire wilden kruipen. In september werden de pruiken van Cois en Hilda weer uit de kast gehaald en kwamen de personages tijdens de repetities weer tot leven. Dit keer werden ze bijgestaan door de buren Jenny(Jeanne) en Marcel, het nichtje van Claire en Apollo, de baby van Cois en Hilda.  

Wij gingen kijken naar de voorstelling van vrijdagavond en kwamen in een volle zaal van het Sohiecentrum terecht. En dat we zouden lachen, werd al meteen duidelijk van bij het begin. De blaffende hond en de bulderende “Gade zwijgen, gade zwijgen, zwijg zeg ik” van Cois klonken herkenbaar van in het vorige stuk en zetten het publiek meteen aan het schateren. En dat zou niet meer stoppen tot het stuk gedaan was. De zeven acteurs amuseerden zich duidelijk op het podium en de dankbare lach van het publiek zorgde deed de acteurs nog een tandje bijsteken. Een dikke pluim voor Kathleen, Philip, Josiane, Jean-Pierre, Patrick, Myriam en Tina die meer dan ooit volledig in hun rol zaten.

De regisseur, Philip Maes, speelde niet alleen met leuke grappen maar ook met perfect getimede stiltes en goeie mimieken. Het gebruik van het Hoeilaarts dialect werd door het aanwezige publiek goed gesmaakt.

Dit was een avond zorgeloos lachen met toneel van topkwaliteit en acteurs die goed wisten waar ze mee bezig waren. We kijken nu al uit naar wat ze zullen brengen in hun volgende productie. 

Foto's: Michel Picone