Origineel, grappig, fris en vrolijk ... Midzomernachtsdroom straalt! (Fotoalbum)

vrijdag 27 apr 2018

Donderdagavond ging de nieuwste toneelproductie van Reintje in première.  Om de 30ste verjaardag in stijl te vieren was de keuze gevallen op Shakespeares 'Midzomernachtdroom', een meesterwerk dat regisseur en acteurs een eindeloze speeltuin biedt om creatief, origineel en vindingrijk uit de hoek te komen. Verwacht je dus niet aan saai theater uit de 16de eeuw maar aan een fris en wervelend spel vol humor en gedrevenheid.  Regisseur, Peter Decoodt, bewerkte dit stuk met de remmen los: fris, vrij, blij en vrolijk. Het resultaat is van een prima niveau. 

Dit samenspel van de drie afdelingen: jeugd, jongvolwassenen en volwassenen straalt van enthousiasme en legt ook meteen alle troeven bloot van toneelgroep Reintje. Wat een overdaad aan acteurtalent dat zich 100 minuten lang goed in zijn vel voelt. Reintje heeft na 30 jaar niets van zijn glans verloren. Integendeel.

Een speciale vermelding toch ook voor voorzitster, Kim Vanderstraeten, die voor haar rol als Pyramus, alle trossen losgooit en volledig bevrijd de pannen van het dak speelt. Wat een plezier om naar te kijken en meegevoerd te worden in dit gekke verhaal van edellieden, jongverliefden, feeën en clowns. Deze Midzomernachtsdroom staat stevig op zijn poten en waarborgt een avond echt theaterplezier. Knap gedaan.

Midzomernachtsdroom speelt nog vanavond vrijdag en morgen zaterdag telkens om 20u. Er zijn nog kaarten bij Mimi's Optiek of klik hier!

Foto's: JanVA