Oxfam-Wereldwinkelvrijwilligers hertekenen de handelsregels

donderdag 09 mrt 2017

Tijdens de Week van de Vrijwilliger worden overal vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Dat is leuk, maar de  vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels gaan verder en willen ook de boodschap van Oxfam in de verf zetten. De handelsregels zijn vandaag oneerlijk en geven boeren in het Zuiden vaak geen kans op de wereldmarkt. Oxfam Wereldwinkels wil dat de regels hertekend worden.

In Hoeilaart hebben de wereldwinkelvrijwilligers spandoeken opgehangen : HANDEL! MAAR DAN EERLIJK. Met deze actie kaarten ze de oneerlijkheid in het internationale handelen aan. De huidige handelsregels zijn gemaakt op maat van de grote industrieën hier in het Noorden. De boer in het Zuiden krijgt geen eerlijke kans op een beter leven door talloze belemmerende maatregelen. Meer informatie hierover vind je op de website: https://www.oxfamwereldwinkels.be/nl/analyse)

Oxfam-Wereldwinkels vzw is een democratische vrijwilligersbeweging die opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven. Ze sensibiliseert over onrechtvaardige wereldhandel en verkoopt producten uit eerlijke handel.

Daarnaast lobbyt Oxfam-Wereldwinkels bij overheden en bedrijven om iets aan die onrechtvaardigheid te doen. Oxfam-Wereldwinkel Hoeilaart  is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 12 uur. Door de voortdurende groei zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. www.oxfamwereldwinkels.be/hoeilaart

Meer info

- Oxfam-Wereldwinkel Hoeilaart, Gemeenteplein 20, 02 657 75 25