Provincie geeft Hoeilaart €24.312,80 voor deelfietsen

vrijdag 16 mrt 2018

De provincie Vlaams-Brabant kent éénmalig subsidie van 24.312,80 euro toe aan Hoeilaart voor het toekomstig fietsdeelsysteem en een nieuwe beveiligde fietsenstalling aan het stationsgebouw te Groenendaal. Aan dit station zullen 8 deelfietsen ter beschikking gesteld worden voor de bezoeker of recreant aan Hoeilaart. Reizigers die met de trein naar Groenendaal komen kunnen daar een fiets lenen en zo naar het centrum van Hoeilaart komen om hier kennis te maken met de lokale horeca en middenstand. 

Met deze deelfietsen wordt de (internationale) toerist en recreant op een duurzame wijze mobiel gemaakt. Ook voor functionele (zakelijke) verplaatsingen wordt volgens het implementatieplan van Blue Bike (MOW Vlaanderen) aan het station van Groenendaal zo’n 500 ritten per jaar verwacht.

Volgens de subsidieaanvraag is de installatie van het fietsdeelsysteem voorzien medio 2018. Verder komen er aan het station van Groenendaal ook nog 10 plaatsen in beveiligde fietsboxen. Deze zullen worden toegewezen worden aan vaste gebruikers.