Publiek laaiend enthousiast over lezing "Hoeilaartse Melodieën" (fotoalbum en geluidsfragmenten)

woensdag 22 mrt 2017

De Nacht van de Geschiedenis, vorige dinsdag, liet de schouwburg van het GC Felix Sohie vollopen voor een unieke muzikale avond vol Hoeilaartse 'noten'. Een combinatie van live muziek, geluids- en videofragmenten en tal van  foto's en illustraties bezorgde de toeschouwers het ene emotionele moment na het andere. Een groot deel van het publiek zag natuurlijk hun jeugdjaren de revue passeren en dat deed menig traantje wegpinken.

Verbazingwekkend hoeveel materiaal Jan Van Assche het voorbije jaar wist te verzamelen om dit schitterend, boeiend en vooral warm verhaal te brengen. Samen met uitmuntende musici als Willy Vervloet, Willy Devis, Alex Puttemans, Koen Mertens en het koor Sopraline kwamen de verschillende componisten klassevol tot leven. Ook de solo's van Josse De Bolle mogen in deze hulde zeker niet ontbreken en de vrolijke inbreng van Danny Bergiers die het supporterslied voor Lucien Theys, van de hand van Albert Michiels, nieuw leven inblies.

Een sterke collectieve prestatie die het publiek een onvergetelijke avond bezorgde. De vele, laaiend enthousiaste reacties, achteraf in de cafetaria, logen er niet om. "Hoeilaartse Melodieën" smaakt naar meer, veel meer. Of Jan Van Assche hier nog een vervolg aan breit, is nog maar de vraag. 

Om in de sfeer te komen hebben wij bij dit artikel enkele geluidsbestanden gevoegd,  zoals de historische geluidsponame (1950) van een liedje gezongen door de toen 22-jarige Lea Gournon. Zij zong toen 'Kinderbe', een compositie van Marcel Limme en Joris Willaert. Daarnaast ook een fragment uit het liedje 'Wij zijn Hoeilaarts trouwe zonen' van de leerlingen van de gemeenteschool. Een derde fragment gaat terug naar de revues van de jaren '30, opnamen vna Radio Zoniën uit 1986 met dde originele acteurs van toen.

Binnenkort meer muziek en video van deze unieke avond.

Foto's: Michel Picone