Reintje levert opnieuw topkwaliteit (fotoalbum)

zaterdag 27 okt 2018

Schitterende acteerprestaties, een mooi kleurenpallet, een boeiend decor, een knappe muzikale prestatie en een originele regie met mooie vondsten ... Rudy, de nieuwste theaterproductie van toneelgroep Reintje zorgde opnieuw voor een belevenisvolle avond. Minder mag je van hen ook niet verwachten. Donderdagavond ging het stuk in première en het talrijk opgekomen publiek kreeg waar voor zijn geld.

Wie absoluut een volledig verhaal in zich wou opnemen, was op het verkeerde adres. Deze, van oorsprong als monoloog opgevatte creatie, van auteur Peter De Graef, is vooral een filosofische aaneenschakeling van maatschappijkritische oprispingen, aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend, doorspekt met humor en emotie. Geen paniek als je het verhaal niet terugvond, modern toneel bewandelt immers vaak eigenzinnige paden, met andere prioriteiten dan een vertelling van begin tot einde. Vaak staat de totale beleving centraal.

Door de monoloog met 7 acteurs te brengen, kreeg het toneelstuk een compleet andere dynamiek die vooral genoot van een prachtig kleurenpalet en een creatieve regie van de hand van Jeroen Van Weert. Alle acteurs gaven het beste van zichzelf en toonden opnieuw wat een talent Reintje wel in huis heeft. Bas Van Weert, Elke Bockstal, Noa Forton, Pieter Rowies en Katrien Vanderlinden leverden een prima prestatie, maar absoluut verrast waren van nieuwkomer, Sevrien Soret en  natuurtalent, Laura Kunnen. Deze beide jonge vrouwen speelden werkelijk de pannen van het dak. De toekomst van Reintje is nog voor vele jaren verzekerd en de lat kan nog een pak hoger.

We mogen ook niet voorbijgaan aan het muzikaal talent van Chiqui Mellaerts en Sylvain Buyle . Hun piano, gitaar en zang waren sober, oprecht, sfeervol en knap afgewerkt.

Als het op toneel aankomt, heeft Hoeilaart heel wat te bieden. Wij hebben alvast genoten van een leuk avondje theater, dichtbij om de hoek. Een dikke proficiat!

Foto's: Jan Van Assche