Relaxatie & meditatielessen in eigen dorp

woensdag 06 sep 2017

Stress is één van de belangrijkste ziekmakende factoren van deze tijd. Bij vele ziekten (bijvoorbeeld hart- en vaatziekten), speelt stress een primaire rol. Volgens de psychoneuro-immunologie is langdurige stress nefast voor onze weerstand. Als stress te lang aanhoudt kom je in de zogenaamde uitputtingsfase waarin je vatbaarder wordt voor allerlei aandoeningen. Daarom geven veel artsen hun patiënten het advies om zich te leren ontspannen.

Deze reeks van 7 lessen relaxatie en meditatie staan in het teken van onthaasten, relaxen, genieten en tijd voor jezelf!! Relaxatie brengt rust en ontspanning in het lichaam. Meditatie legt het denken stil, geeft innerlijke rust. In deze lessen laten we de drukte van het leven eventjes achter ons, en nemen we de tijd om tot rust te komenSamen gaan we op weg om aandachtiger en bewuster aanwezig te zijn in het NU.

Stilaan leer je minder doen om zo ruimte te creëren om meer te zijn.  Opnieuw leren genieten van ieder moment brengt je dichter bij jouw innerlijke rust en kracht. Alles kan een moment van meditatie of relaxatie worden, zelfs het gras maaien, afwassen en in de rij of file staan.  Kom ontdekken hoe je, vaak verloren momenten, kunt ombouwen tot momenten van rust…

Je krijgt korte technieken aangereikt om in de drukte van de dag tussendoor even op adem te komen,  en langere voor als je er wat meer tijd voor kunt uittrekken. In stressvolle periodes of situaties kunnen ademhalings-, relaxatie- en meditatie oefeningen  een welkome hulp zijn om je rust te hervinden.

Een greep uit de actieve technieken die aan bod komen:

  • Ademhalingsfocus
  • Actieve meditaties
  • Mindfullness
  • Zelfmassage Mantra's
  • Creatieve technieken enz. ...

Daarnaast worden ook visualisaties, geleide meditaties en relaxatie oefeningen aangeboden.Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring. Je inschrijven voor deze lessen is alvast een eerste stap naar tijd voor jezelf.

Wie zich inschrijft voor de hele reeks ( 7 lessen) betaalt 65  euro Als je per les betaald is het 10 euro per les Een les duurt 60 minuten. Draag loszittende kledij, in de zaal zijn matjes en dekentjes voorzien. De plaatsen zijn beperkt Inschrijven kan via biezen8@gmail.com

Groetjes, Sabrina Verhoeven

www.bie-zen.be