Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Scoutsdorp al 29 jaar de gezelligste plek van het Druivenfestival (fotoalbum)

vrijdag 25 sep 2015

Het was in 1987 dat de Hoeilaartse scouts & gidsen 'De Korrelaar' voor het eerst hun scoutsdorp oprichtten tijdens het Druivenfestival. De eerste jaren gebeurde dat op de parking aan het gemeentehuis om uiteindelijk uit te breiden tot de gezellige plek die het nu is, op de zuidelijke grasweide naast het kasteel. Dat de scouts er telkens in slaagt om tijd en manschappen te vinden die tegeleijkertijd het 'houten' dorp optrekken en de lichtstoetwagen bouwen, is een hele prestatie want aan beide gaat weken werk vooraf. Maar dat het scoutsdorp het hele weekend lang nog eens wordt uitgebaat met fuiven, streekrock en de overheerlijke barbecue, dat maakt de prestatie alleen maar waardevoller.

Hoe de meeste scouts & gidsen maandag op school of werk geraakten, en vooral in welke conditie, dat willen we niet weten. Maar dat dat niet evident moet geweest, dat is zeker. 

Volgend jaar wordt het dus het 30ste dorp ... Tijd voor een specialleke?

Onze fotografen verzamelden wat leuke foto van dag en nacht in het scoutsdorp. Herbeleef de gezelligste plek van het Druivenfestival!

Foto's: JolienSA, KarelVA en JanVA