Senioren ontdekten Namen (fotoalbum)

woensdag 06 sep 2017

Trouw aan onze belofte van november 2010 (eerste Hoeilaartse week van de senior) om onze uitstap open te stellen voor jonge en minder jonge senioren trokken we dinsdag 29 en donderdag 31 augustus ll. naar Namen met een aangepast programma. Dinsdag, na een vlotte busrit onder een stralende zon, genoten we van de eerste prachtige stadszichten van op de citadel.

Op het terras van de brasserie La Reine Blanche smaakte de koffie en werden de laatste kennismakingen afgerond. Tijdens het bezoek aan de parfumerie Guy Delforge lieten onze senioren zich verleiden door de heerlijke geuren en tastten (diep) in hun portemonnee.

’s Middags werd er, naar goede gewoonte, lekker getafeld. Dit jaar waren we te gast in Hotel Les Tanneurs waar de vriendschap hoogtij vierde. Verdeeld in twee groepen en begeleid door Nederlandstalige gidsen startten we de ‘zoete lekkerbekken-wandeling’ door het pittoresque 'oude Namen'. Met drie tussenstops voor lekkere proeverijtjes werd het een boeiende ontdekking in de smalle straatjes van de stad.

Voor sommige dorpsgenoten waren de hitte en de verkorte wandeling te zwaar, samen met Chris verpoosden ze op één van de talrijke overdekte terrasjes die de stad Namen rijk is. De afsluiter deze keer, een boottocht op Samber en Maas werd een gewaardeerd rustpunt vooraleer moe maar tevreden huiswaarts te keren. Donderdag schenen de weergoden ons minder gunstig te zijn doch vrij vlug was de zon van de partij en kon ons aangepaste programma droog en zonnig afgewerkt worden.

Een grote dank aan alle deelnemers voor de mooie samenhorigheid en de hulp aan wie het nodig had. Tot volgend jaar!

Dank voor de ingezonde foto's!