Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Soap schaatspiste begint dit jaar wel erg vroeg!

woensdag 24 jun 2015

PRO Hoeilaart heeft maandagavond een persbericht verspreid over de schaatspiste. Het is er duidelijk het weer voor. Blijkbaar zou de schaatspiste in december 2015 tien dagen open zijn i.p.v. drie weken. PRO Hoeilaart claimt hier de overwinning met de volgende argumentatie: "Dat betekent een besparing op de energie die zo'n ijsbaan draaiende moet houden wat voor ons zeer belangrijk is", zegt Pieter Muyldermans. " We blijven tegen een ijspiste, maar zien wel het belang van de kerstmarkt. Het is eenvoudiger aan de zijlijn te blijven staan. Wij kiezen ervoor om mee te trekken aan de kar om een fijne kerstmarkt te bekomen. De wijziging die nu op tafel ligt is een stap in de goede richting.”

Tijdens de evaluatie van de editie 2014 had het organiserend comité al duidelijk gewag gemaakt van de plannen om de periode in te korten dus lijkt de opeising van deze 'pirus' overwinning door PRO Hoeilaart nogal op wedstrijdje 'perceptie creëren'. In het Laatste Nieuws toonde brugemeester Vandenput zich nors en 'not amused'. Hij was niet op de hoogte van het persbericht en vindt de timing alles behalve goed gekozen en voorbarig. Het organiserend comité is blijkbaar nog niet op de hoogte gebracht van dit door PRO zelfverklaarde 'politieke' compromis. Plat opportunisme bestempelt CD&V deze soap die dit jaar toch wel erg vroeg begint. De oppositiepartij hekelt bij monde van patrick Demaerschalk het totale gebrek aan 'groene reflex' van Pro dat opnieuw geen moeite heeft gestoken in het vinden van een alternatief.

Pro Hoeilaart gaat nog een stap verder in het verhaal (zie bijlage): “Wij stellen het organisatiecomité voor om de verenigingen terug actief te betrekken bij de organisatie en hen gratis chalets aan te bieden. We hopen dat de ze hierdoor terug op de kar springen om in de decembermaand een vrolijke en gezellige kerstmarkt te kunnen organiseren" vervolgt Muyldermans. Een rare wending nadat de hele kerstmarkt, toen nog op het Gemeenteplein, enkele jaren geleden zonder overleg en inspraak van de verenigingen was afgenomen. Blijkbaar heeft de kleine meerderheidspartij daar nu plots spijt van en worden de verenigingen in december weer zeer belangrijk. Benieuwd wat de verenigingen daar zelf van vinden. Blijkbaar zijn ze bij deze nieuwe beslissing niet betrokken geweest. Een goed begin!

BijlageGrootte
PDF icon PROHoeilaartschaatsbaan2015.pdf46.76 KB