"SPA ROOD' was alweer een bruisende Filip Sport tweedaagse!

zondag 21 aug 2016

Maandag 15 augustus was een feestdag. De ideale gelegenheid om aansluitend op zondag een sportief tweeluik te organiseren.  Het Waalse SPA was de uitverkoren locatie en heeft de bruisende verwachtingen volledig ingelost! Met dank aan de 18 enthousiaste deelnemers, het veeleisende maar schitterende parcours en het prachtige weer.  Zondag waren we met zijn vijven om de 154km vanuit Hoeilaart naar het kuuroord te fietsen en zorgden André en Monique boven op de Muur van Hoei met lekkere rijsttaart en koele drank voor de bevoorrading. Op maandag waren we dus met 18 om de Ardeense hellingen te beklimmen (en af te stuiven!). Verdeeld over 3 groepen kon iedereen  de lus van 99km of 75km op zijn/haar niveau fietsen. De après-bike op het terras zorgde voor de gezellige afsluiter van een (weeral) memorabel evenement.

Het was tevens een ideale voorbereiding voor de volgende uitdaging: Direction Sud die van zondag 21 tot 29 augustus loopt.

Het startschot werd vanochtend, zondag, gegeven aan de winkel in Hoeilaart en het wordt meteen een pittige rit met voorlopige finish in het Groothertogdom Luxemburg. Goed voor 197km. Twee dagen later komen de Vogezen aan bod met o.a. de Col d’Alsace en Col de la Schlucht als aanloop naar de Jura en de prachtige Vercors. De Col du Cucheron, Col de Porte en Col de Vence brengen ons langs Grenoble en Vaison-la-Romaine naar het hoogste punt van onze fietsweek, de Mont Ventoux. Het indrukwekkende decor van Les Gorges de la Nesque vormen een extra beloning. Met 104km de kortste etappe maar één met faam. Met de afsluitende rit van 156km fietsen we naar het eindpunt in Longues. Samengevat 1.500km verdeeld over 9 ritten en meer dan 20.000hm om te overwinnen. Een dagelijks verslag en foto's op href="http://www.filipsport.com/" www.filipsport.com en de facebookpagina van de winkel.