Tweede vreedzame wandeling opnieuw een succes! (video)

zondag 05 jun 2022
play video

Vorige donderdag om 20 uur kwamen opnieuw talrijke Hoeilanders op straat voor een vreedzame wandeling tegen het geplande grote woonproject aan de A. Biesmanslaan waarvoor in december 2021 al een eerste keer betoogd werd. Ditmaal geen zaterdagnamiddag maar een donderdagavond met het logische gevolg: minder deelnemers, het waren er  een kleine 60, wandelende dorpsgenoten met een proteststem, wat op zijn minst succesvol mag bestempeld worden.

Mensen die uitkomen voor hun mening, dat is de basis van onze democratie die al een paar jaar zwaar onder druk staat. Het vraagt tegenwoordig moed om zijn of haar eigen mening te uiten, maar de Hoeilander laat zich niet zomaar doen.

Wie het nodig vindt om deze doprsgenoten op sociale media te bashen, de zogenaamde trollen, zou beter wat respect tonen. Er is immers niks verkeerds aan het van mening verschillen en kritiek hebben op het beleid. Integendeel, het is de absolute noodzaak om telkens opnieuw ruimte te creëren voor debat en inspraak. Een gemeentebestuur dat daar moeite mee heeft, verbergt iets. Een modern beleid moet een open boek zijn.

De volgende belangrijke datum in dit dossier is de infovergadering van woensdag 8 juni om 19u30 in de sporthalsite. Iedereen is welkom.

Klik hier voor de video!