Uitvaart Marc Sleen wordt burgerlijke plechtigheid (alle info)

donderdag 10 nov 2016

De voorbereidingen voor de uitvaartplechtigheid van onze ereburger, Marc Sleen, zijn in volle gang en zoals je kan vermoeden, heeft dat toch wel wat voeten in de aarde.  Zaterdagochtend om 7u begint de videocaptatieploeg van Videohouse met het opstellen in de Sint-Clemenskerk van de camera's voor de beelden op het groot scherm dat de gemeente gehuurd heeft voor op het plein voor het GC Felix Sohie. Om 11u gaan de deuren open  voor genodigden en belangstellenden. De kruisbeuk en de voorste rijen zijn voorbehouden voor de bv's, vrienden en familie. Er zouden niet minder dan 250 genodigden zijn.

Om 12u begint dan de burgerlijke plechtigheid. Reeds maanden geleden was aan E.H. Nuyts gevraagd om deze in de Sint-Clemenskerk te mogen houden. Jan Hautekiet (radio 1) zal het gebeuren begeleiden. Na het welkomstwoord van de parochie komen er afscheidswoorden van Minister Guy Vanhengel, Patrick Van Gompel (VTM-journalist en groot stripliefhebber), Noël Slangen (mediafiguur), de stichting 'Marc Sleen', enkele vrienden, Catharina Kochuyt (Sleens levenspartner) en onze burgemeester. Urbanus en Dirk Stallaert zullen het liedje "Ode aan Marc Sleen" brengen.

Daarna is iedereen uitgenodigd op de grote wafelenbak in het GC Felix Sohie. De deeg voor zo'n duizend wafels wordt zaterdagochtend door Marc Rooms van Marcs IJs (specialist Nero-wafels) bereid bij de bakkerij Linda Vandervaeren in de Sparrebosstraat. De firma DOMO-Elektro heeft zich aangeboden om een groot aantal wafelijzers ter beschikking te stellen. Verscheidene verenigingen zullen helpen met het bakken. De gemeente financiert het beslag, de suiker en de slagroom. De wafels worden gratis aangeboden (1 per persoon). Volgens het gemeentelijk reglement is het eigenlijk verboden om voedsel te bakken in de serre maar daar zou een uitzondering om gemaakt worden.

Voor de begrafenis is er extra-parking voorzien in de Marcel Félicéstraat (eenrichtingsstraat naar Groenendaal toe) en in de JB Charlierlaan (van de Post tot aan het grote kruispunt) (geschraagd parkeren).  Het verkeer komende vanuit Overijse zal via de Willem Eggerickxstraat rond het park omgeleid worden tot aan het postgebouw (zie plan). Er zou een shuttlebus ingesteld worden van het station van Groenendaal naar het centrum. Sowieso zal het niet eenvoudig worden om al die auto's veilig en ordentelijk geparkeerd te krijgen. Het wordt een drukke zaterdag?

Dit afscheid van onze Hoeilaartse ereburger wordt duidelijk een grote gebeurtenis die ook veel Hoeilanders (te voet) naar het centrum zal brengen.

Je kan ridder Marc Sleen een laatste groet brengen in  het uitvaartcentrum Coorevits-Rosier, Brusselsesteenweg 560 te Jezus-Eik, op vrijdag 11 november van 13u tot 17u.