Veel volk op de afspraak! (enkele foto's)

zondag 13 dec 2015

Zondagmiddag organiseerde de bib, samen met de vier Hoeilaartse cultuurfondsen: het Davidsfonds, het Rodenbachfonds, 5voor12 en het Willemsfonds, de voorstelling van het nieuwe boek van de Hoeilaartse auteur, Kerstin Huygelen. Iedereen werd verwelkomd met een lekker kopje koffie zodat de sfeer er al snel inzat. Cultuurfilosoof, Johan Sanctorum, ging wat dieper in op de thema's van het boek en schetste zijn beeld van de wereld van vandaag, met de achterliggende vraag: "Is vooruitgang nog vooruitgang".  Johan slaagde er wonderwel in de aanwezigen zin te doen krijgen in het boek. Opdracht geslaagd dus.

Daarna las Kerstin een fragment voor uit haar nieuwe boek "De Afspraak". Het speelt zich af op de wip tussen de jaren 1950 en vandaag, tussen een periode gekenmerkt door optimistisch vooruitgangsdenken en de tegenwoordige tijd waarin er vaak met nostalgie teruggekeken wordt naar vroeger. De lezer reist mee in de tijd en leeft mee met de briefschrijvende hoofdpersonages en de vertelster die alles overschouwt.

De bijzonder aangename middag werd afgesloten met een lekker glaasje bubbels op het succes van Kerstins nieuwste 'kind'. En nu het boek nog lezen en dan is de opdracht vervuld!