Verkiezing van de coolste boomhut, de winnaars zijn ...

dinsdag 29 mrt 2016

In het kader van de Jeugdboekenweek ‘Weg van de stad’ organiseerde Bib Hoeilaart een Waanzinnige Boomhut-wedstrijd. Kinderen konden meebouwen aan de boom die in de bib staat. Er werd hen gevraagd om een hut te maken waarin hun dromen op schoendoosformaat vorm krijgen, een droomhut dus. 

69 droomhutten kwamen binnen. Het is een razend spannende verkiezing geworden met in totaal 533 stemmen. 10 hutten hebben bijzonder hard campagne gevoerd met elk meer dan 20 stemmen, sommige zelfs meer dan 100. 

Degene die het meest stemmen kon bijeensprokkelen, is de grote winnaar van deze verkiezing, maar we kunnen het niet nalaten eerst enkele andere prachtige boomhutten te vermelden.

De keuze van de bibdames omwille van het hoog peperkoekenhuisgehalte: de droomhut van Bram Verhaeghe en Niels Vanderlinden uit klas 6A van de Sint-Clemensschool.

 

De bibdames kozen als meest kunstzinnige droomhut die van Wouter Huvenne uit Sint-Clemensschool 5B.

En dan over naar de verkiezing. Voor de beste campagnevoerders werd het een ware nek-aan-nek race. Er zit niet zoveel verschil tussen de 1ste en de 2de, slechts 5 stemmen. Eervolle 2de (met 117 stemmen) en bovendien door de medeleerlingen verkozen tot winnaar van hun klas 6A van de Sint-Clemensschool: Martin Harot, Oscar Schulte en Theo Decoster

En dan nu de Grote Winnaar... tromgeroffel... de spanning stijgt... Heeft het meest stemmen bijeengesprokkeld voor zijn/haar droomhut...  Axelle Van Hove, 10 jaar, uit Sint-Clemensschool 4A, met 122 stemmen !!! 

Aan alle droomhutarchitecten: dikke proficiat van de bibdames. Jullie creaties hebben onze verwachtingen waanzinnig overtroffen. Wat ’n fantasie! Jungletaferelen, een batmanmobiel, de z(ee)wierhut, verschillende voetbalvelden, disco’s met glitter en showtrappen, lekkere snoepkamertjes, clubhuizen, onderwaterscènes, een lift met luxezwemterras, een waterval, een The Voice-decor, the Walk of Fame in Hollywood, een manege met paarden, een hondenopvangcentrum, Star Wars… allemaal versierd en aangekleed en soms heel gedetailleerd uitgewerkt. Prachtig gedaan!

Alle droomhutten blijven tot het einde van de paasvakantie tentoongesteld in de bib. Architecten die hun kunstwerk graag thuis een plekje geven, mogen het tussen 29 maart en 13 april ophalen. Dan worden de droomhutten eigendom van de bib, ook diegene die versierd zijn met snoepjes… mmmm…