Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Veronique Marien heeft een nieuw boek!

maandag 27 okt 2014

Afgelopen zaterdag stelde dorpsgenote, Veronique Marien, haar gloednieuwe jeugdboek ‘De Toversleutel’ voor aan het grote publiek. In een stampvolle Standaard Boekhandel in de Diestsestraat te Leuven, konden de aanwezigen luisteren naar Wim Urgel van uitgeverij Kramat, die een uiteenzetting gaf over de elementen van een goed boek. Daarbij benadrukte hij dat deze dezelfde zijn, ongeacht of het nu om een jeugdboek of een verhaal voor volwassenen gaat. Een conclusie die Veronique alleen maar kon beamen.

Ze werkte een jaar lang aan ‘De Toversleutel’, een boek voor jongeren vanaf tien jaar, en het resultaat mag er zijn. Na haar debuut ‘De Maansteen’ bevestigt ze hier opnieuw dat ze een talentvolle vertelster is met een grenzeloze verbeelding, die de leefwereld van haar lezers perfect aanvoelt. 

‘De Toversleutel’ is spannend en grappig, maar geeft tevens een bemoedigende boodschap mee: nl. dat vriendschap je de kracht kan geven om in jezelf te geloven. De mysterieuze, herfstige sfeer wordt passend onderstreept door prachtige illustraties van Stieven van der Poorten.

‘De inspiratie voor het verhaal deed ik op in mijn woonplaats Hoeilaart,’ vertelde Veronique. ‘Tijdens de vele wandelingen met mijn hondje Nero raakte ik betoverd door het vele groen, de trage wegen, en vooral de prachtige, oude serristenvilla´s die je er overal vindt. Die sfeer van ‘magie in de lucht’ heb ik willen vatten.’

Veronique gaf meteen een voorproefje en las een stukje voor uit haar werk. Daarna was het drummen voor de fans om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen.

Er is iets vreemds aan de hand in de Kastanjestraat…

Wanneer Tessa en haar broertje Bert er komen wonen, voelen ze dat meteen. Houdt die zwarte kater die daar tussen de kastanjebomen rondsluipt hen in de gaten? En wat ligt er eigenlijk achter dat hoge, smeedijzeren hek aan het einde van de straat?

Tessa en Bert kunnen best wat hulp gebruiken. Maar de buurtkinderen willen helemaal niets met hen te maken hebben. Zal het hen ondanks alles toch lukken om vrienden te maken? Of moeten ze het mysterie van de Kastanjestraat helemaal alleen ontrafelen?

Een spannend en tijdloos verhaal over de magische kracht van vriendschap!

Voor jongeren vanaf 10 jaar

De Toversleutel is verschenen bij uitgeverij Kramat, en ligt vanaf 20 oktober 2014 in de betere boekhandel. Hardcover. ISBN: 9789462420250. Prijs: 14,95 €. Illustraties en omslag: Stieven Van der Poorten