Verwarring rond "Hoeilaartse Melodieën in concert"

maandag 25 sep 2017

Er zijn wat misverstanden gerezen rond 'Hoeilaartse Melodieën in concert', het avondvullende muziekprogramma dat nu zaterdagavond om 20u doorgaat in het GC Felix Sohie. Sommigen denken dat het om een herhaling gaat van de lezing die in maart zoveel succes kende en de geschiedenis vertelt van de Hoeilaartse liedjes en componisten. NIets is echter minder waar. Het concert, zaterdag, is een totaal nieuwe productie, met een greep uit de vele partituren die bij de lezing niet of amper besproken werden. Niets minder dan 28 liedjes en instrumentale werken staan op het programma, stuk voor stuk parels die in het verleden heel wat succes hebben gekend. De componisten van dienst zijn: Désiré Leclercq, Victor Goossens, Marcel Limme, Albert Michels, Raymond Mat, Jos Derom, Willy Devis, Willy Vervloet en Jan Van Assche.

Voor deze unieke avond deed het Davidsfonds een beroep op enkele prima musici en zangers. Joris Bosmans, uit de Sloesveldstraat, neemt het grootste deel van de zang voor zijn rekening. Joris werd vooral bekend voor zijn hoofdrollen in musicals zoals Phantom of the Opera, West Side Story ... en in een twintigtal operettes. Nooit eerder klonken de Hoeilaartse liedjes zo mooi.

Daarnaast ook Willy Vervloet, de pianist uit de Willem Matstraat, die de vele partituren ontcijferde en van prachtige arrangementen voorzag. Hoeilaart kent hem vooral van het tweejaarlijkse kerstconcert in de kerk, de musical 'Keizer Karel' en de gedichtenwedstrijd. Daarnaast ook nog Koen Mertens (meester Koen van de Sint-Clemenschool), fagot en Sarah Mertens (lerares aan het Apko Hoeilaart -Overijse - Tervuren), zang en viool. Accordeonist Willy Devis speelt zelf ook vier eigen composities, Bram Verhaeghe brengt de kinderliedjes van Marcel Limme en Jan Van Assche zingt en presenteert.

Wie in maart genoten heeft van de de lezing, krijgt nu een volwaardig en afgewerkt concert, zoals Hoeilaart er nooit eerder een gekend heeft. Hoeilaart boven dus, het hele weekend lang, tijdens het cultuurweekend van het Davidsfonds.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Mimi's Optiek en de cultuurdienst (GC Felix Sohie). Het concert is nog niet uitverkocht! 

Afspraak dus, nu zaterdag om 20u in het GC Felix Sohie voor "Hoeilaartse Melodieën in Concert"!