Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vlaamse Volksbeweging hekelt overroepen reactie van burgemeester Vandenput

vrijdag 14 nov 2014

De twee kleine protestborden van de VVB, een aan het kerkhof en een in de omgeving van de herdenkingszuil van de gesneuvelden, zorgen voor wat beroering. In 'Het Nieuwsblad' en 'Het Laatste NIeuws" heeft Vandenput nogal uitgehaald, niet enkel tegen het feit dat er een bord aan een paal hing, maar vooral ook tegen de boodschap; de oproep van zelfbestuur naar onafhankelijk Vlaanderen". Dit is  volgens Vandenput een 'armzielige daad'. Hij stelde dat 'die mensen voor mijn part een andere plaats en een andere datum zoeken voor hun praktijken'.Hij stelde dat 'die mensen voor mijn part een andere plaats en een andere datum zoeken voor hun praktijken'.

In een reactie stelt de Vlaamse Volskbeweging dat dergelijke sensibiliseringsactie om de andere Vlaamse en sociale medaille van de groten oorlog te tonen (zie www.vvb.org), niet in aanmerking kan komen voor een disproportionele boete van 300 Euro. Omdat de beslissing van burgemeester Vandeput is ingegeven door politieke willekeur, zal de VVB deze boete aanvechten. De VVB vindt de overroepen reactie van de heer Vandeput anti-liberaal en indruisen tegen het recht van vrije meningsuiting. Financiële boetes opleggen aan verenigingen met een mening die niet stroken met die van burgemeester Vandeput, de mond te snoeren ruikt sterk naar machtsmisbruik. 

De VVB heeft een sterk vermoeden dat burgemeester Vandeput er een dubbele agenda op na houdt en dat hij met zijn demarche tegen de VVB vooral wil scoren bij de Franstalige inwoners (een ruim deel van zijn electoraat), die op het gemeentehuis op zijn aandringen rijkelijk in het Frans bediend worden? Bestaan er GAS-boetes tegen het overtreden van de taalwetgeving en het negeren van Vlaamse decreten?

Ook Rein van Gisteren (ProHoeilaart), voorzitter van de GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) reageerde op zijn facebookpagina op het artikel in het Nieuwsblad met de volgende woorden: "Dit krantenbericht wekt de indruk dat burgemeesters bevoegd zijn om meningen te bestrijden. Ze mogen in een rechtsstaat alleen vervuiling tegengaan en ze moeten de democratie bevorderen. Gezag krijgen ze niet om de indruk te wekken dat meningen fout zijn, want anders raken ze dat kwijt. Benieuwd of de krant dit corrigeert, het bericht is schadelijk voor de vrijheid van meningsuiting."

Het roept inderdaad vragen op waarom dit bord plots zoveel onwettelijker wordt bejegend dan bijvoorbeeld een reclamebord voor een Franstalige dakwerker ,dat meer dan een maand aan een paal bij de Post heeft opgehangen en waar niet op gereageerd is. Blijkbaar was vooral de boodschap de rode lap voor de stier, dan het feit dat een bord illegaal aan een paal hing.. Waarom zijn sommigen zo bang voor democratie en vrije meningsuiting? Is daar reden toe?

Ook de uitspraak "Hoeilaart staat niet achter dit separatistisch gedachtengoed" zou Vandenpunt beter ventileren als zijn eigen mening, en niet die van de hele gemeente. Hij bepaalt nog altijd niet wat de Hoeilander denkt.

 

BijlageGrootte
PDF icon Het Laatste Nieuws 11 november.pdf4.95 MB