"Wanneer het water breekt" door biblezers verkozen tot boek van het jaar (videopresentatie Toast Literair)

maandag 21 jan 2019
play video

Zondagmiddag vond Toast Literair plaats, de boekenhappening van het Davidsfonds en de bib, die terugblikt op het leesgenot van 2018. De leden van de bib en de aanwezigen verkozen 'Wanneer het water breek' van Chris De Stoop als boek van 2018, gevolgd door 'De jongen in het graf' van Toni Coppers, 'Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over' van Jo Claes, 'De Baanbreker' van Henning Mankell, '21 lessen voor de 21e eeuw' van Yuval Noah Harari en 'De winter voorbij' van Isabel Allende.

Het praatuurtje werd begeleid door Annemie Piijcke (bib), Peter Lombaert (Standaard boekhandel) en Jan Van Assche (Davidsfonds). Voor kersvers schepen van Cultuur, Pieter Muyldermans, was het een eerste officiële taak om het talrijk opgekomen publiek te verwelkomen en zijn boek van 2018, 'De val' van Matthias M.R. Declercq, voor te stellen. 

Special guest dit jaar was Joy Sergeys, het nieuwe en jongste gemeenteraadslid (28 j). Zjj gaf ons een inkijk in de vier boeken die haar leven in belangrijke mate hebben beïnvloed. Haar keuze viel op 'Blinker' van Marc De Bel, 'Harry Potter', 'De Bende van Nijvel' (Guy Bouten) en 'De Boekendief'.

Toast Literair blijft een bijzonder aangename en boeiende gebeurtenis voor al wie van boeken houdt. Dankzij de uitzonderlijke goede werking van de Hoeilaartse bib worden de  boekenminnende Hoeilanders echt wel verwend. 

Ontdek alle boeken die besproken worden in de video van de powerpoint  in bijlage. Je vindt in bijlage ook de PDF.

Foto's: Michel Picone

BijlageGrootte
PDF icon toast literair 2019.pdf1.29 MB