Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Wat is de toekomst voor het Hoeilaartse centrum? (persbericht CD&V)

dinsdag 31 mrt 2015

Hoeilaart is bezig met de opmaak van een nieuw Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP), Kern genaamd. Dit belangrijk plan zal in de toekomst bepalen waar er in het centrum van Hoeilaart nog gebouwd mag worden, hoeveel nieuwe appartementsgebouwen er nog opgericht kunnen worden, waar er ruimte is voor nieuwe winkels ...

Een eerder ontwerp dat eerst op 25 november 2013 was goedgekeurd door de open vld/pro hoeilaart meerderheid in de gemeenteraad, werd immers na massaal en terecht protest van talrijke inwoners in mei 2014 ingetrokken.

Mede dankzij de druk bijgewoonde informatie-avond van CD&V Hoeilaart op 16 januari 2014, kwamen heelwat inwoners en eigenaars in Hoeilaart tot de vaststelling dat het oorspronkelijk plan van het gemeentebestuur grondig diende bijgestuurd te worden.

De CD&V heeft het immers altijd belangrijk gevonden de bevolking op een correcte manier te informeren. We vinden het ook spijtig dat er zo veel tijd en geld verloren gegaan is.

CD&V Hoeilaart heeft ook nog bedenkingen bij het nieuwe en aangepast plan. Zal het centrum van Hoeilaart in de toekomst nog herkenbaar zijn ? Zal er niet te veel hoogbouw komen? Waarom werd er in het nieuw plan gekozen voor minder groene ruimte ?  Wij willen dat Hoeilaart verder blijft evolueren naar een moderne gemeente, waar het goed blijft om te leven en te wonen. We mogen zeker geen voorstad van Brussel worden! Wie opmerkingen of suggesties heeft over het nieuw plan, kan deze tijdens het openbaar onderzoek aan het gemeentebestuur kenbaar maken.

Aain Borreman, Patrick Demaerschalk, Wim Laureys, Jan Van Assche,

Gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart

 

Voor info : Wim Laureys, fractieleider

E-mail : wim.laureys@hoeilaart.be

Gsm : 0475 24 26 41