Week van de vrijwilliger! Dikke merci

donderdag 09 mrt 2017

Als we even rondkijken, zien we het niet direct: het sociaal netwerk dat aan elkaar haakt om onze buurt te verbeteren en aangenamer te maken – Jonge en minder jonge mannen en vrouwen in al hun diversiteit die zich vrijwillig inzetten om ervoor te zorgen dat een gemeenschap aan elkaar hangt en blijft hangen.

Moest je al die draden die mensen verbinden of laten samenwerken zichtbaar maken, zou je versteld staan hoe complex dat is. Al die draden, kruisverbindingen, dikke knooppunten, stevige draden en fijne touwtjes, … een labyrint van vrijwilligers die elkaar versterken in hun missie om de buurt versterken.

Die talrijke onzichtbare handen en grote harten zie je niet, actief als ze zijn ver buiten de schijnwerpers. Een buurt is geen buurt zonder vrijwilligers die bereid zijn tijd en energie te investeren in de andere(n), met de rotsvaste overtuiging dat het geen verspilde tijd is. Integendeel, vrijwilligers versterken de buurt, maken ze mooier, warmer, toegankelijker, vriendelijker en schatiiger.

Dikke dankjewel vrijwilliger, bedankt!