Zaterdag Meifeesten breekt alle records (fotoalbum)

zondag 07 mei 2017

Er was mooi weer beloofd en dat zonnetje was zaterdag bijzonder uitbundig aanwezig op het festivalterrein van de 20ste Meifeesten van de VZW Doendervolk i.s.m. diverse verenigingen, organisaties en de gemeente. Het Ruusbroecpark was in de voormiddag het decor van de Junior Sirox Eliminator Race met meer dan veertig deelnemers die een stevige inspanning leverden op een zwaar parcours. Winnaar werd Wout Aubroeck, tweede werd Jarne Cappittel, en de derde plaats was voor Xander Danckaerts. Alle deelnemers kregen hun verdiende medaille.

In de vroege namiddag was het dan de beurt aan de volwassenen. Hier jammer genoeg maar acht inschrijvingen, maar de afwezigen hadden ongelijk. Het werd in ieder geval een spannende race op een knap parcours. De winnaar was Jonas Demuylder, tweede werd Nils van Tilt en derde Alain Demunter. De prima organisatie was in handen van een nieuwe vereniging: "Born Crazy" waar in de toekomst nog meer initiatieven mogen verwacht worden. De deelnemers waren in ieder geval bijzonder blij en hadden zich echt geamuseerd!

Op de festivalweide gebeurde ondertussen nog tal van leuke activiiteiten. De Food Trucks zorgden voor een lekkere variatie aan hapjes, begeleid door de wijnstand van Holar & Isca en de taptogen van VZW Doendervolk. Tweedehandsspeelgoedbeurs, tweedehandsboekenverkoop, het optreden van de trampolineacrobaten van 'Cirq'ulation Locale', de houthakkerswedstrijd en 's avonds het optreden van de coverband 'Steam Factory', zorgden samen voor een bijzonder geslaagde eerste dag met meer volk dan ooit tevoren. De records zijn weer eens gebroken.

Foto's: KarelVA en JanVA