Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

CD&V-reactie op persbericht 'IJspiste' Pro Hoeilaart (persbericht CD&V)

zaterdag 11 okt 2014

Het is uiteraard een beetje hypocriet van Pro Hoeilaart om nu bezwaar te maken tegen de ijspiste van de kerstmarkt. De voorbije jaren hebben zij dit initiatief in het schepencollege van Hoeilaart altijd ten volle gesteund. Alleen CD&V heeft zich steeds vragen gesteld bij de energieopslorpende en vervuilende ijspiste.

Toch verheugen wij ons dat Pro Hoeilaart nu ook tot dezelfde inzichten gekomen is als CD&V Hoeilaart : een ijspiste is in de periode dat we van onze burgers eisen dat ze zorgzaam omspringen met energie en waterverbruik, in feite onverantwoord. Ook staat Hoeilaart op de eerste rij bij het elektriciteits-afkoppelingsplan en kan het dus niet dat er ondertussen vrolijk met elektriciteit gemorst wordt.

Politiek is dit uiteraard ook een belangrijk feit : bestaat de coalitie nog tussen Open VLD en Pro Hoeilaart ? Als er eindelijk nog eens een gemeenteraad samengeroepen wordt, zullen we hierop een klaar en duidelijk antwoord willen krijgen.

Patrick Demaerschalk, Jan Van Assche, Alain Borreman, Wim LaureysGemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart