Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

10 jaar De Serre - De Berken

zaterdag 25 sep 2010

Deze namiddag was er een opendeurdag in De Serre van De Berken. De Berken is een dagcentrum voor volwassen personen met een handicap, erkend door het Vlaams Fonds voor 25 plaatsen. Het startte zijn werking in de beginjaren 80 als alternatieve opvangvorm naast beschuttende tewerkstelling. De Berken staat open voor de meer zorgbehoevende gehandicapten uit de regio. Ook uit Hoeilaart worden er een 5-tal personen opgevangen.

De Serre werd 10 jaar geleden opgestart samen met Ganspoel en De Kerselaar. Een 10-tal gehandicapten, waaronder 2 van Hoeilaart, krijgen in de St-Annastraat in Overijse de gelegenheid om te werken in een serre. Daarin leren ze en helpen ze planten en groenten te kweken. Deze worden ter plaatse en op bloemen- en boerenmarkten in de streek verkocht.

Je kon vandaag gaan kijken wat voor een prachtig initiatief dit wel is. Op deze perfect georganiseerde opendeurdag kon je uiteraard de serre zelf bezoeken, maar waren er ook allerlei activiteiten: een gratis tombola, ter plaatse gemaakt appelsap, een mooie tentoonstelling over de geschiedenis van de druiventeelt, animatie en een hapje en een tapje. Proficiat aan alle personeelsleden en vrijwilligers die van deze dag een echt feest hebben gemaakt.