2de Ronde van Phobos - wielerkoers om ter traagst

zondag 22 apr 2012
play video

Nu zaterdag 5 mei (tijdens de meifeesten) organiseert het jeugdhuis de ‘ronde van Phobos’, een wielerwedstrijd om ter traagst in 6 ultrakorte ritten. Het idee dateert uit 1956 toen de ‘ronde van de Braderij’ zorgde voor heel wat plezante momenten.Lees verder voor het nieuwe reglement.
Reglement voor de ronde van PhobosOp zaterdag 5 mei richt JH Phobos een wielerkoers “om ter traagst rijden” in, vertrek te 14u 30’ aan JH Phobos. Deelnemers worden ten laatste om 14u aan de start verwacht. 

 1. Mogen hieraan deelnemen: Iedereen woonachtig te Hoeilaart en omstreken.
 2. De deelnemers moeten verkleed zijn. Het is te zeggen in rennerstenue of andere kledij. Gewone “stads” kledij blijft uitgesloten. Alle fantasio zijn toegelaten.
 3. Alleen 2-wielige fietsen met vrijwiel (dus geen “fixed gear”) zijn toegelaten.
 4. De eigenlijke proef bestaat er in de afstand tussen 2 aangeduide punten (een rit genoemd) om ter traagst al rijdende af te leggen. Er zijn 6 ritten voorzien.
 5. Rit 1 van JH PHOBOS naar DEN BARNUM (Maximum tijd: 5 minuten)
 6. Rit 2 van DEN BARNUM naar ’T NIEUW BETENLAND
 7. Rit 3 van ’T NIEUW BETENLAND naar de SPORTECHO (Maximum tijd 5 Minuten)
 8. Rit 4 van SPORTECHO naar SPEAKERS CORNER (Maximum tijd 5 Minuten)
 9. Rit 5 van SPEAKERS CORNER naar ’T BOSKE. 
 10. Rit 6 van ‘T BOSKE naar de toog in het park (Maximum tijd 5 Minuten). Na elke rit wordt minstens 1 gratis consumptie voor elke deelnemer voorzien.
 11. Iedere kandidaat krijgt punten overeenstemmende met de behaalde plaats. Na de 6 ritten wordt een algemeen eindklassement gemaakt. De persoon met de minste punten wordt overwinnaar.
 12. Rit 1, 3, 4 en 6 hebben een maximumtijd van 5 minuten, personen die na deze tijd finishen krijgen geen punten voor die ritten toegekend.
 13. De deelnemers dienen steeds recht vooruit te rijden. Zigzaggen, “Surplacen”, achteruit of schuin rijden worden met strafpunten bestraft, ook met de voet aan de grond komen of andere objecten gebruiken om te blijven staan is ten strengste verboden.
 14. Er zijn leuke prijzen voorzien.
 15. Een koers “college” houdt toezicht op het eerlijk verloop van de wedstrijd, geeft strafpunten en maakt klassementen op. Ieder niet in dit reglement voorziene punt wordt door hen opgelost. De beslissingen die zij nemen kunnen niet door de renners aangevochten worden.
 16. Inschrijven is mogelijk in Jeugdhuis Phobos en kost €4 voor houders van een JH Phobos lidkaart en €6 voor niet-leden.

Na elke rit wordt er voor iedere deelnemer minstens 1 gratis consumptie voorzien.
Vragen: wielerwedstrijd.phobos@gmail.com
Inschrijven kan door te mailen naar wielerwedstrijd.phobos@gmail.com
 
Wenst u meer informatie, aarzel dan niet ons te contacteren via e-mail of telefonisch op 0475 44 25 77.