Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Duimen voor TARA

donderdag 25 okt 2012

Het Keerbergs zang- en gitaartalent Tara Van Eycken (11) met roots in Hoeilaart (de oma), staat komende vrijdag in de laatste halve finale van het VTM-programma Belgium’s got Talent. Daar neemt ze het onder meer op tegen een goochelact, een poëet en een dansgroep. Tara doet het echter allemaal alleen: zingen en gitaar spelen. Tijdens de Druivenfeesten in Overijse dit jaar verraste ze nog vriend en vijand tijdens de verkiezingsnacht. Welk nummer ze zal brengen, is nog niet bekend, maar het wordt een eigenzinnige cover van een internationale hit.
 
Tara speelt twee jaar gitaar. Zingen, dansen en gitaar spelen zijn haar passie. Ze worstelde zich door 1.500 kandidaten om bij de 33 laatste te eindigen in het nieuwe programma. In de audities bracht ze het relatief onbekende ‘Nobody’s Perfect’ van Jessy J. Tara is niet aan haar proefstuk toe. Het afgelopen jaar mocht ze in de regio al regelmatig optreden zoals op de Molenfeesten in Keerbergen, Hee Tervuren en talloze privéfeestjes. Voor de 11-jarige is het liveoptreden nu vrijdag een droom die werkelijkheid wordt. “Dit is schitterend. Ik kan mijn passie en kunnen voor het eerst live op de televisie tonen”, zegt ze.
 
Begin van dit jaar mocht Tara haar talenten al tonen op Q-Music en ook andere radiozenders namen haar eigenzinnige cover van Birdy, Skinny Love, op. Tara is niet onder de indruk en heeft weinig zenuwen voor de lieveuitzending: “We zien wel wat het wordt”, zegt ze. Stemmen kan alleen de avond zelf (26 oktober) via SMS of via de rode knop op de decoder. Of Tara de finale haalt, weten we de avond zelf. Indien ze de finale van het programma haalt, is ze opnieuw live op VTM te zien op vrijdag 2 november tijdens de finaleshow.