Een leuke babbel over boeken: Toast Literair

donderdag 17 jan 2013

De derde zondag van januari is al enkele jaren de gelegenheid voor het Davidsfonds om aandacht te besteden aan de wereld van het boek. Dit jaar wordt daarvoor samengewerkt met de Hoeilaartse BIB, de gemeentelijke bibliotheek, die sinds haar verhuis naar het nieuwe GC Felix Sohie, een steile groei kent en een echt succesverhaal mag genoemd worden.
 
Op zondag 20 januari om 11 uur presenteert Toast Literair u een praatshow over de nieuwste trends in de boekenwereld. Diverse lezers komen vertellen welk boek zij het afgelopen jaar zo boeiend vonden, er is live muziek, er zijn enkele actieve momenten en er wordt natuurlijk ook , met een heerlijk aperitief, getoost op het nieuwe jaar.
 
De wereld van het boek is een wondere wereld. Immers, niets zo heerlijk als meegevoerd te worden door een boek, of het nu een spannende roman is, een ontroerende dichtbundel of een razend interessant informatief boek. Maar er worden in Vlaanderen per dag 55 nieuwe boeken uitgegeven. 20.000 per jaar. Daarvan komen er ongeveer 2000 in de bib terecht. Hoe vind je daartussen de boeken die jou aanspreken? Niets zo moeilijk als een goed boek vinden.
 
Daarom dit literair aperitief. Op het menu staan leestips in alle vormen en maten, babbels over de hedendaagse trends in de boekenwereld, wat moet je lezen en waarover moet je kunnen meespreken, van Vijftig tinten tot de doe-het-zelf hype. Een luchtig en gevarieerd praatprogramma met mensen die graag lezen voor mensen die graag lezen.
 
Inschrijven kan in de BIB of bij het Davidsfonds, Mia Soret 02 657 07 68 of davidsfonds@hoeilaart.be.