Er zijn weer druiven … Een mooi tijdsdocument

dinsdag 25 feb 2014

Dinsdag 25 februari - Sinds kort is er een nieuwe DVD op de markt over onze lekkere tafeldruif. Deze documentaire, van de hand van Jean-Pierre Dubois, heeft niet de ambitie om de roemrijke geschiedenis uitgebreid te belichten maar gaat eerder voor een, zoals de titel al verklapt, positieve kijk op vandaag en morgen. UItgangspunt is het verkrijgen van de BOB, de Beschermde Oorsprongsbenaming, het Europese keurmerk voor onze unieke tafeldruif.  De serristen, verenigd in de Sterredruif vieren dit sinds 2009 jaarlijks met "de eerste oogst", een evenement waarbij telkens een bekende BV symbolisch de eerste tros van de nieuwe oogst knipt. De voorbije jaren waren dat prins Laurent, Marc Sleen, Will Tura, Zjef Vanuytsel, Marlène de Wouters ...
 
De DVD vertelt vooral het verhaal van een niet te stuiten geloof in de toekomst: dit edele product waarvan dorpsgenoot Felix Sohie aan de basis lag, volgend jaar 150 jaar gelden, heeft immers zijn gelijke niet op de wereldmarkt!
 
De DVD kan gekocht worden in de kantoren van het weekblad "De Serrist" in de Koldamstraat. Voor €15 haalt u een exemplaar in huis, een mooi videodocument voor het nageslacht en voor iedereen die wat meer wil te weten komen over onze druif, vandaag en gisteren.
 
Meer informatie vindt u ook in het artikel uit het weekblad De Serrist. Klik hieronder.

BijlageGrootte
PDF icon SERRIST nr 8 pg 14-2.pdf1.22 MB
PDF icon SERRIST nr 9 pg 10.pdf391.13 KB