Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Het digitaal tijdperk, een nieuw Radio Zoniën (FOTOALBUM)

zaterdag 20 nov 2010

Toen Radio Zoniën op 3 juni 1980 van start ging, bestond de CD nog niet, laat staan de computer. Vinylplaten en cassettes maakten de dienst uit: eenvoudig en betrouwbaar, zolang je maar voorzichtig was met de naald van de platenspeler. (klik 'lees verder')
 
De laatste jaren van Zoniën kwam de computer wel op het voorplan, als sturing voor een nonstopsysteem met CD's. Van het internet was nauwelijks sprake en muziek downloaden moest nog uitgevonden worden.
 
Ook voor de oud-medewerkers wordt het dus een hele aanpassing. De studio waar volgend weekend mee wordt uitgezonden is vooral gebaseerd op digitale toepassingen met centraal de computer met 20 000 liedjes en jingles. Uiteraard is er nog plaats voor de CD en de minidisc. Vinylplaten zijn niet meer aan de orde alhoewel zelfs dat nog zou kunnen.
 
Er valt de volgende week dus nog veel te leren. Dit weekend beginnen de oefenrondes en komt er al heelwat volk naar Mozart & C°op het gemeenteplein, de nieuwe locatie van Radio Zoniën. We zullen snel weten of de computers getemd geraken.
 
Het fotoverslag van dag drie van de opbouw vindt u hier.