Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

JAZZ met PIT

maandag 11 okt 2010

Toen in 1979 een van onze bekende Hoeilanders,wijlen Albert Michiels, de eerste editie van Jazz Hoeilaart organiseerde tijdens het Druivenfestival, had niemand kunnen voorspellen wat een impact deze wedstrijd op de Jazzwereld zou hebben. (klik 'lees verder') Over een periode van 32 jaar is Jazz Hoeilaart uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande internationale jazzwedstrijden én -festivals in zijn soort.Jonge jazzmuzikanten krijgen er de kans om hun talent te tonen en gerenommeerde jazzartiesten geven er het beste van zichzelf.
 
Hoe groot de internationale uitstraling van Jazz Hoeilaart, hoe klein echter de lokale betrokkenheid. Daarom spanden de organisatoren zich de laatste jaren extra in om de wedstrijd ook bij de inwoners van onze regio te doen leven. Zo groeide de idee dat er naast de wedstrijd een soort platform moest ontstaan van alle muzikanten, organisatoren en sympathisanten. Alle krachten voor promotie, organisatie, programmering, logistiek, … moesten verenigd worden.
 
Dat werd ‘Jazz met Pit’, een groep van gedreven mensen die actief willen werken aan het uitdragen van jazz en onder een eenvormige noemer in de regio - naast Jazz Hoelaart - andere jazz-activiteiten willen organiseren.
 
Het gemeentebestuur van Hoeilaart werkt met veel plezier aan dit initiatief mee. Naast het toekennen van een financiële bijdrage, werden Jan Lenaerts en Hilde Weygaerts afgevaardigd om in de
stuurgroep te zitten. Verder engageert de gemeente zich om jaarlijks minstens één jazzoptreden in haar cultuurprogrammatie te voorzien.
 
Jan Lenaerts is actief binnen 5 voor 12, de Hoeilaartse afdeling van de koepelorganisatie Culturele Centrale. In die hoedanigheid heeft hij met onder meer Jazz@Phobos en Jazz in ’t Park bewezen een groot hart te hebben voor Jazz. Hilde Weygaerts werkt bij het gemeentebestuur als cultuurprogrammator.
 
Samen met MuziekMozaïk vzw, vzw de Rand, GC Papablok, GC de Bosuil en de gemeenten Overijse en Tervuren, zal Hoeilaart zich inspannen om van ‘Jazz met Pit’ niet alleen een herkenbaar label maar vooral ook een kwaliteitslabel te maken.