Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

In Memoriam Luc Versluys

donderdag 25 okt 2012

Donderdag 25 oktober - Vanmorgen, in dit mistige herfstweer, werd Luc Versluys ten grave gedragen. Meester Versluys, zoals wij hem allemaal noemden, was een bekend figuur in onze gemeente, niet alleen als advocaat en later als handelsrechter in Nijvel, maar vooral om zijn grote inzet voor de Hoeilaartse gemeenschap.
Wie al wat ouder is, herinnert zich hem als juryvoorzitter van “Het Hele Dorp” en de grote quizreeksen van het Lindenhof of als voorzitter van de raad van beheer van het Kinderdorp. Van 1964 tot 1990 was hij ook voorzitter van het Druivenfestival.
 
Meester Versluys was een belezen cultuurmens die in de belangrijke reconversieperiode, van druivendorp naar residentiële gemeente, (van ’60 tot ’90), een van de meest inspirerende krachten was en Hoeilaart op alle vlakken een niveau hoger te stuwde.
Als stichtend voorzitter van de Heemkundige Kring bracht hij ook zeer regelmatig de Hoeilaartse geschiedenis tot leven.
 
Alle initiatieven opsommen waarvan Meester Versluys de bezieler was, is haast onbegonnen werk, maar zonder twijfel mag gesteld worden dat deze ‘grote’ man een uitzonderlijke rol gespeeld heeft in de ontwikkeling van ons dorp en de uitbouw van onze gemeenschap.
Wij mogen van geluk spreken dat Hoeilaart in zijn boeiende geschiedenis altijd heeft kunnen rekenen op mensen van zijn niveau en met zijn energie, die de uitstraling en begeestering hadden om onze gemeenschap in beweging te brengen en te doen groeien.
 
Meester Versluys was misschien niet altijd een gemakkelijk man om mee samen te werken, maar is het niet zo dat het vooral de iets moeilijkere mensen zijn die de wereld vooruit duwen.
 
Met Luc Versluys verliest Hoeilaart een van de architecten van onze culturele entiteit.
Wij willen hierbij onze deelneming betuigen aan de familie.
 
Hoeilander.be
 
In bijlage vind je ook de toespraak van Michel Erkens op het einde van de viering.
Klik hieronder.

BijlageGrootte
PDF icon Toespraak Michel Erkens.pdf42.91 KB