Nicole en Hugo openen de Meifeesten

donderdag 18 apr 2013

Maandag 29 april - Nog een paar nachtjes slapen en 't is weer "Meifeesten". In het kader van "cultuur op 14 uur" worden deze officieel afgetrapt door Vlaanderens bekendste koppel: Nicole en Hugo. Zij treden donderdagnamiddag op in het GC Felix Sohie en kaarten zijn verkrijgbaar bij de cultuurdienst. Er zijn nog plaatsen.
 
Nicole & Hugo haalden in de jaren 70 en 80 alle Vlaamse hitparades. In de jaren 90 vaarden ze op zeven zeeën en de cruises brachten hen over de hele wereld waar hun repertoire en showaanpak van hun optredens geweldig in de smaak vallen. In 2003 brengt Studio 100 een hommage aan Nicole & Hugo met de musical "Zo mooi, zo blond", waarin het echtpaar ook zelf acte de présence geeft. In 2004 werden Nicole & Hugo geselecteerd voor Eurosong, met het nummer Love is all around. In de lente van 2005 zijn Nicole & Hugo te zien in "Houden van...", met de mooiste liedjes uit '50, '60 en '70.
 
Net op het moment dat ze stilletjes wilden afbouwen krijgt hun carrière een geweldige ‘boost’ en lijken ze door het Vlaamse publiek herontdekt te zijn.
In 2008 winnen ze het TV programma "Zo is er maar Eén" met het nummer "Pastorale". Daarna blijven ze 4 weken onafgebroken op nummer 1. In juli van datzelfde jaar schrijven ze de trofee ‘zomerhit 2008’ van Radio 2 op hun naam. De zomer en winter die volgen zijn een aaneenschakeling van succesvolle optredens. En hun album haalt: ‘Goud’.
 
De theatertournee ’40 Jaar Niet Te Geloven’, die in februari 2010 startte, bracht hen in meer dan 40 Theaters en Culturele Centra. Daarin een overzicht van hun artistieke oeuvre met hun eigen humoristische aanpak en geflankeerd door 6 multi getalenteerde muzikanten.
 
Vanaf mei 2011 speelden ze een hoofdrol in ‘Alice in Wonderland’, de nieuwste K3-musical van Studio 100 (in 3D) die ook in juli 2011 hernomen werd. Vanaf 1 augustus verhuisde de hele set naar Den Haag in Nederland voor een succesvolle verderzetting.
 
Ondertussen werd er ook nog tijd vrijgemaakt om het nieuwe album op te nemen waarvan een eerste single einde oktober 2011 getrokken zal wordt Schietgebed’ die nu reeds enkele weken op nummer 1 staat in de Vlaamse hitparade.
 
Nicole en Hugo brengen een schitterend concert met 5 muzikanten.