Ondanks sneeuw veel volk voor Toast Literair (fotoalbum)

zondag 20 jan 2013

Zondag 20 januari - Met een bang hart startten het Davidsfonds en de BIB vanmorgen de voorbereidingen voor de derde "Toast Literair", het jaarlijkse boekenevenement dat overal in Vlaanderen tegelijkertijd plaatsvond. De hevige sneeuwval liet het ergste vermoeden maar zoals zo vaak is het leven niet voorspelbaar. Net voor 11 uur liep de cafetaria van het GC Felix Sohie vol met boekenvrienden die gedurende ongeveer anderhafuur getracteerd werden op een heuse talkshow over de trends in boekenland, het afgelopen jaar.
 
Het werd een boeiende en vlotte babbel vol variatie en met tientallen tips voor wie ideeën wou opdoen voor de volgende maanden.
De centrale gast was Peter Lombaert van Standaardboekhandel Overijse.
 
Speciale gasten waren o.a. onze twee Hoeilaartse schrijfsters die dit jaar hun debuut kenden. Het gesprek met Veronique Mariën, auteur van De Maansteen was op voorhand vastgelegd op video. Onze 14-jarige schrijfster, Emilie Grégoire, was er wel om over haar ongelooflijke jaar te vertellen en over haar eerste boek: Khung Trep.
Ook kwamen een aantal lezers vertellen welk boek hen vorig jaar het meest had ontroerd.
Wouter Vanderstraeten las voor uit werk van vorig jaar overleden auteurs en Marc Delsaert maakte tussendoor nog een aperitief, de Roze Engel, klaar.
 
Het muzikale gedeelte werd verzorgd door harpist Jacques Vandevelde die op twee harpen tegelijk een nummer speelde van Dino Garcia.
Het geheel werd aan elkaar gepraat door Annemie, de blibliothecaresse, en Jan van het Davidsfonds.
 
Na de prijsuitreiking van de Juniorjournalistenwedstrijd voor het basisonderwijs, waarover later meer, was het dan tijd voor een plezante receptie in de bib, met Cava en lekkere hapjes.
 
Wie de sneeuw getrotseerd had, was vol lof over deze knappe editie van Toast Literair. Echt de moeite waard.
 
In bijlage vind je de Powerpointpresentatie (4 Mb in PDF) waarin alle boeken vermeld staan die aan bod kwamen.
 
Foto's: KarelVA
 
Het interview met Veronique Marien vind je door hier te klikken.

BijlageGrootte
PDF icon Toast Literair 2013.pdf2.83 MB